Waarom Google Glass de wereld gaat veranderen

GoogleGlassCat

Google Glass wordt op dit moment uitgerold naar verschillende testgebruikers. Onder de eerste drie gebruikers in Nederland is Lucien Engelen, die we natuurlijk kennen van de tests in het Radboud UMC. Via een invite systeem worden nu meer mensen uitgenodigd en daar is Raimo van der Klein er een van. Met zijn achtergrond in Mobile technologie en Augmented Reality zag Raimo direct kansen met Google Glass. Afgelopen vrijdag lanceerde hij Glasseffect, het eerste op Google Glass diensten toegespitste designbureau.

Raimo spreekt regelmatig over Google Glass en de mogelijkheden en voor ons maakte hij alvast een lijstje van 3 redenen waarom Google Glass de wereld gaat veranderen:

1. Google Glass werkt super als je in een onbekende context bent. Het levert context relevante diensten: vertalen, zoeken, muziek opzoeken die je hoort, restaurants in de buurt aanbevelen, etc. Daarmee dwingt het ook dienstverleners om contextueel relevant te zijn en de juiste informatie op het juiste moment te leveren. Dit zou een einde moeten maken aan de information overload, er voor zorgen dat we minder passief content gaan consumeren en zal ons leven dus makkelijker maken.

2. Google Glass verhoogt de productiviteit van werknemers. De meeste werknemers kijken de hele dag naar een beeldscherm, via een iPad, telefoon of computer. Deze devices moet je aanzetten, je moet apps openen, inloggen en typen. Google Glass biedt de mogelijkheid om dit efficiënter en sneller te maken. Doordat je ingelogd bent (Google Glass is persoonlijk), door alle sensoren (Google Glass is slim) en doordat Google Glass altijd aan staat. Met Glasseffect kijken we nu bijvoorbeeld hoe Google Glass in de horeca processen kan veranderen.

3. Google Glass is erbij. Door de foto- en videofunctie is Google Glass er altijd bij op belangrijke momenten: of het nu de eerste stapjes van je kind zijn of een overval. Google Glass legt het vast.

Bonus: Wat is een coole Google Glass toepassing die we nog niet kennen?
Een andere trend naast Google Glass is Bitcoin. Nu is er een Bitcoin wallet voor Google Glass in de maak; Glasspay. Scan het product met Google Glass en betaal met je bitcoins! Zie hier onder voor een demo: