Wat betekent de realtime revolutie voor jou?

Nog niet zo heel lang geleden bereikte het nieuws je via de krant (1x per dag) of het journaal op TV of radio (1x per uur). Nieuws werd verzameld door journalisten, verwerkt door journalisten en aangeboden door journalisten. Communicatie vanuit bedrijven ging vanuit de PR afdeling en via een eindig aantal bekende kanalen.

Sindsdien is er veel veranderd. Door blogs en andere vormen van online communicatie werd het nieuws steeds sneller en vanuit meerdere bronnen beschikbaar. En met de opkomst van Twitter in 2006 werd het ineens voor een hele grote groep mensen mogelijk om nieuws realtime en wereldwijd te ontvangen en te verspreiden.

Dit heeft grote gevolgen voor bedrijven en organisaties: ineens komt het nieuws niet meer van de PR afdeling, maar van iedereen en wordt er niet meer dóór jou gecommuniceerd maar vooral óver jou. En om het nog ingewikkelder te maken: er komen steeds nieuwe realtime diensten bij.

Communicatie en nieuwsverspreiding zijn instant en transparant, met ingrijpende gevolgen voor alle facetten van de samenleving. Hoe zet Twitter de wereld op zijn kop en wat betekent het voor overheid, sport, zaken, kunst, cultuur en gezondheidszorg?

Erwin Blom heeft de realtime revolutie aan den lijve ondervonden. Hij werkte eerst als journalist (Volkskrant, HP/De Tijd, BBC, Wired, KRO) en programmamaker, werd toen hoofd van de afdeling digitaal bij de VPRO en hij zette de interactieve site 3voor12 op. Erwin was ook een van de eerste enthousiaste Twitter gebruikers. Tegenwoordig interviewt hij bij Fast Moving Targets de crème-de-la-crème van de internetwereld, en via The Crowds adviseert hij bedrijven over online media.

Nu heeft hij een nieuwe site opgezet rondom De Realtime Revolutie, hij heeft er ook een boek over geschreven, en hij organiseert een serie van events. En let op: lezers van The Next Speaker Newsletter en Blog krijgen 20% korting op deze events! – geef je dan hier op: De Realtime Revolutie (21 maart) en specifieke events Twitter & Crisiscommunicatie (27 maart), Twitter & Business (4 april) en Twitter & Webcare (11 april).

Wil je weten wat De Realtime Revolutie betekent voor jouw bedrijf? Erwin Blom kan een op maat gemaakte presentatie verzorgen, maar ook meedenken via een brainstorm of een workshop geven. Neem even contact op voor de mogelijkheden, en overleg met ons voor de beste vorm.