Wat is er mis met de wereld?!?!

De iPhone 4s, Versace for H&M, de iPad2 en de laatste Android telefoon. Als er iets nieuws uit komt weten we niet hoe snel we naar de winkels moeten rennen om het allerlaatste item als allereerste in handen te hebben.

Bijna iedereen die ik ken heeft meerdere mobiele telefoons, iPods en laptops in verschillende staat van ontbinding in huis rondslingeren en ondertussen kan het milieu de productie van de apparaten bijna niet meer aan. Natuurlijk realiseren we ons dat. “We’re going green!” roepen we, en vervolgens kopen we een Prius, die dan nog wel naast de eerder aangeschafte Hummer geparkeerd staat.

Geld moet rollen, spenderen is goed voor de economie en die economie kan op dit moment wel een zetje gebruiken…toch?

De groei die er eerder was, was niet voor iedereen. In de Verenigde Staten bezit 1% van de bevolking meer rijkdom dan 90% van de rest van de bevolking bij elkaar. Inmiddels vinden er wereldwijd demonstraties plaats tegen exorbitante winsten en bonussen en de praktijken van banken en grote bedrijven.

Justus Bruns vertegenwoordigt een generatie die opgroeide in grote welvaart maar ondertussen de nare bijsmaak proeft van milieuverslindende productieprocessen en een scheve verdeling. In een blogpost legt hij uit waarom hij vindt dat de Occupy protesters gelijk hebben en wat er mis is met de wereld.

Waar gaat dit naar toe? En hoe denkt Justus dat de wereld gered moet worden? En wat betekent dit nieuwe bewustzijn voor innovatieprocessen en het op de markt zetten van nieuwe producten?

In december 2011 en in januari 2012 is Justus in Nederland. Boek hem dus nu voor een lezing als je meer wil weten!

Justus woont op dit moment in New York waar hij werkt aan het TSAS (Time Square to Art Square) project, waarbij hij 1 jaar de lichtreclame op Time Square zal gaan vervangen door kunst.