Wat staat ons te wachten in 2011?

In januari wordt er traditioneel vooruitgekeken en worden we weer overspoeld met lijstjes en trendwatchers. Wat gaat er gebeuren op het gebied van nieuwe media en nieuwe technologie? Wat wordt de nieuwe Facebook en wat de
nieuwe Google Wave? Wat blijft een speeltje voor geeks en waar gaat het grote publiek zich op richten?

Als we de lijstjes er op naslaan kan je er van uit gaan dat Online en Offline nog meer geintegreerd gaan worden, dat Augmented Reality en Location Based Services een grote rol gaan spelen (uiteraard met de bijbehorende Nerd Merit badges!). Dat zich veel gaat afspelen in ]The Cloud, en dat we door SaaS (software as a service) kosten gaan besparen.

Verder zullen er, door het succes van smartphones en iPad, nog veel meer Apps ontwikkeld gaan worden, is mobile niet meer weg te denken en kan je er vanuit gaan dat bijna iedereen 24/7 op internet kan. De impact van Facebook, Twitter en andere social media blijft nog wel even, en naar aanleiding van Wikileaks gaan we in 2011 (hopelijk) wat meer nadenken over privacy issues.

Wij voorspellen: dat internet gaat nog groot worden!

Ook in 2011 zullen de Next Speakers hier over uit eigen ervaring vertellen, zullen sommigen daarbij zelfs een kijkje in de toekomst wagen en kan je bij ons weer terecht voor advies hier over.