Zaken doen zonder budget?

Zaken doen zonder budget?

Voor het opzetten van nieuwe business zijn geen enorme budgetten meer nodig. Een bedreiging voor de gevestigde bedrijven? Of juist een kans? Leer van de ondernemers van The Next Speaker, hoe je door middel van bootstrapping, guerillamarketing, crowdfunding en crowdsourcing zonder miljoenenbudgetten een sustainable business opbouwt.

Een paar voorbeelden: Robert Gaal zette samen met Wouter Broekhof Wakoopa op, voordat zij een investeerder aan zich wisten te binden hadden ze door ‘bootstrapping’ al een volledige service met een groeiend aantal gebruikers opgezet. Mathijs van Abbe zette Toading en Mobypicture op zonder externe financiering. Patrick de Laive en Boris Veldhuijzen van Zanten zetten The Next Web Blog en The Next Web Conference op en wisten door middel van guerillamarketing het aantal bezoekers van The Next Web Conference ieder jaar te verdubbelen, terwijl The Next Web Blog binnen een half jaar 5000 RSS readers had. Pim Betist wist door middel van crowdfunding zijn bedrijf Sellaband op te zetten, en zette daarmee de muziekwereld op zijn kop. De ondernemers Igor Kluin (Qurrent Renewable Energy), Frans Walter Biegstraaten (True Solar Autonomy), en Sjef Peeraer (SP Innovation) wisten sneller dan de grote ondernemingen innovaties door te voeren binnen de Duurzame Energie industrie.

Hoe konden zij sneller, slimmer en zonder de grote budgetten innoveren? Wat is bootstrapping en bootlegging? Wat is crowdfunding? Wat is guerillamarketing? Hoe zet je het op en voor wie is dit geschikt? Leer van de nieuwe ondernemers. TNS adviseert graag welke lezing geschikt is voor jouw business.