Nell Watson

Booking request

Nell Watson

Nell Watson

Nell Watson

Eleanor ‘Nell’ Watson is een expert in technologieën zoals machine vision en A.I. Zij richt haar werk op het beschermen van mensenrechten en het toevoegen van ethiek en veiligheid aan kunstmatige intelligentie.

Nell is voorzitter van belangrijke groepen binnen het IEEE die zich bezighouden met transparantie en ethiek in A.I. Ze ontwikkelt methoden om ervoor te zorgen dat we op A.I. kunnen vertrouwen.

Nells nieuwste boek, Taming The Machine: Ethically Harness The Power Of AI

AI kan als een persoonlijke assistent, een creatieve partner, een redacteur en een onderzoekstool fungeren, maar het kan ook je baan, gegevens en privacy bedreigen. Taming the Machine geeft je de inzichten en kennis om op een ethische en veilige manier met AI om te gaan.
Meer informatie over Taming The Machine

Nell werkt als adviseur voor Apple en is voorzitter van het European Responsible Artificial Intelligence Office. Ze is ook senior adviseur voor The Future Society en The Atlantic Council, en is lid van de British Computing Society en de Royal Statistical Society.

Door haar lezingen inspireert Nell mensen om te werken aan een betere toekomst. Ze sprak op plekken zoals de Wereldbank, de Verenigde Naties en de Royal Society.

Sluit je aan bij haar missie om een ethische en verantwoorde toekomst voor AI te creëren!

Nell Watson

Anderen over Nell:

Zelf heb ik Nell al drie keer horen spreken, daarom was ik vergeten welke impact ze heeft als je haar de eerste keer hoort spreken. Het publiek waren C-levels, ondernemers die allemaal van de eerste tot de laatste minuut geboeid luisterden. Andere events met een zelfde publiek bevatten heel wat meer geroezemoes, smartphonegebruik, etc. Nell heeft echter elke aanwezige gedurende 75 minuten in een bubbel gestopt, een omhulsel waarin kennis en inzichten kwistig werden rondgestrooid. Ook het interview achteraf getuigde van expertise. Een talk geven is één iets; een Q&A achteraf en nieuwe inzichten geven is nog iets anders. In een drukke wereld, vol prikkels en snelheid was de talk van Nell een verademing, een rustpunt, een moment van pure contemplatie.”
— Mieke Vandewaetere, Howest, University of Applied Sciences.

The content was quite provocative, which is what I had wanted. Her slides were beautiful. And her delivery was flawless. It was so obvious how much time she put into it and how much pride she takes in what she does. And audience feedback has been extremely positive. I would not hesitate to recommend her. She’s a pro!
— Kate Hawley, TEDxSonomaCounty (California)

AI and reality perception, Dutch Digital Days 2020


Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.