Bart Hufen

Booking request

Bart Hufen

Bart Hufen

Bart Hufen TedX2016

Bart Hufen is gamification en game design expert en auteur van ‘Laat met je merk spelen‘ (2010) en ‘Gamification als motor van verandering’ (2016).

Bart heeft technische bedrijfskunde en brand management gestudeerd en houdt zich vanuit BrandNewGame en de Gamification Academy al sinds 2009 bezig met gamification rondom het bedrijfsleven. Zijn ideeën hebben in het verleden regelmatig prijzen gewonnen en opdrachtgevers waar hij voor heeft gewerkt zijn onder andere Air France KLM, Foot Locker Europe, Gemeente Amsterdam, Nationale Nederlanden Eurasia, Schiphol Airport en Vodafone.

Heb jij voortdurend verbeteren al verankerd in je organisatieprocessen? Zijn jouw medewerkers zo betrokken dat ze exponentiële groei realiseren? Hoe wordt jouw organisatie game changer op het steeds sneller veranderend speelveld? Wil je leren hoe Artificial Intelligence nou eigenlijk werkt en hoe het voor jouw organisatie kan werken? Wil je leren over de Metaverse(s) en hoe de gamesindustrie al decennia gebruik maakt van engines die de meest geweldige virtuele werelden creëren? En dat binnen Fortnite concerten voor 70 miljoen spelers worden gegeven? Wist je dat, binnen de e-sports wereld, atleten evenveel verdienen als Champions League voetballers? En dat de influencers op Twitch (hét broadcasting kanaal voor gamers) meer dan 3 miljoen Nederlandse volgers maandelijks ervoor gaan zitten om naar hun (s)heroes te kijken? Laat je inspireren door de wereld van games en ervaar hoe jouw merk of organisatie daar een rol in kan spelen.

Met zijn boek ‘Gamification als motor van verandering’ opent Bart je ogen om als game designer naar je organisatie, speelveld en spelers te kijken. Hierin laat hij zien wat games zo verslavend maakt en hoe je die mechanieken op de werkvloer kunt toepassen om medewerkers te motiveren voortdurend te verbeteren. Kernwoorden die we vaak terughoren na lezingen en workshops van Bart zijn: energie, enthousiasme, passie, spel, resultaat. In onderstaande TedXTalk deelt Bart iets meer over zijn verbondenheid met de gamesindustrie sinds 1986:

Lego Serious Play

Een steentje bijdragen aan de oplossing
LEGO SERIOUS PLAY (LSP) is een aanpak waarbij deelnemers ondersteund worden in een proces van creatief denken en problemen oplossen. Gedurende een workshop worden deelnemers uitgenodigd om hun antwoord op of oplossing voor een vraagstuk te bouwen met LEGO®-stenen. Bart begeleidt de workshop op unieke wijze en combineert een gestructureerde aanpak met spel en storytelling. Iedere deelnemer komt aan bod om de eigen bijdrage toe te lichten. Dat heeft te maken met één van de principes van LEGO SERIOUS PLAY, namelijk dat iedere belanghebbende letterlijk een ‘steentje kan bijdrage’ aan de oplossing. Aan de hand van diverse spelvormen wordt op groeps- of bedrijfsniveau een oplossing dichterbij gebracht; de beleving is uniek en het resultaat vaak verassend.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.