Bas Verkaik

Booking request

Bas Verkaik

Bas Verkaik

Bas Verkaik - spreker

Bas Verkaik is de oprichter van ELEO technologies, een bedrijf dat batterijen ontwikkelt en produceert om een verscheidenheid aan voertuigen te elektrificeren. Daarnaast is hij de aanjager van het TU/e innovation Space, een nieuw instituut aan de Technische Universiteit Eindhoven dat het universitair onderwijs drastisch wil vernieuwen door studenten uit verschillende studieprogramma’s in samenwerking met bedrijven aan maatschappelijke uitdagingen te laten werken.

Bas bezit een MSc degree in Sustainable Energy Technology aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens zijn studie bouwde hij met een aantal medestudenten en meer dan 150 bedrijven ‘s werelds eerste elektrische motorfiets die geschikt was om lange afstanden mee te rijden. Door het revolutionaire ontwerp kon 400 kilometer gereden worden en konden de batterijen in zeer korte tijd gewisseld worden. Om de werking te bewijzen reed hij ermee in 80 dagen de wereld rond. Na deze unieke reis richtte hij SPIKE technologies op, dat in 2021 zijn naam veranderde in ELEO technologies.

Als spreker geeft Bas graag een inkijkje in het unieke ecosysteem rondom Brainport Eindhoven, waarin rare ideeën uiteindelijk uitmonden in baanbrekende innovaties die de wereld een stukje beter maken. Hij laat daarbij zien welke lessen daaruit getrokken kunnen worden en hoe die voor iedereen toepasbaar zijn. Daarnaast doet hij voorspellingen over hoe we ons in de toekomst voort zullen bewegen en waarom we die toekomst optimistisch tegemoet kunnen gaan.

🙉 Luister hier het interview met Bas Verkaik op NPO1: Hoe een studentenproject in een paar jaar uitgroeide tot een miljoenenbedrijf in batterijen

🔋De ondernemer: Batterijenfabriek Eleo is net open, moet nu al uitbreiden: de internationale markt voor fabrikanten wacht

Bas sprak eerder op onder andere SingularityU Summit South Africa in Johannesburg, de
Design Automation Conference in Las Vegas, de CIODay in Amsterdam, eMove360 in München, EICMA in Milaan en de African Clean Mobility Week in Nairobi.

Bas Verkaik doet een pitch voor Spike op CIO Day 2019:

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.