Daisy Mertens

Daisy speaks Engels, Nederlands

Topics: Educatie, Innovatie, Leiderschap

Services: Keynote, Panel

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Daisy Mertens

Daisy Mertens

Daisy Mertens Spreker

Daisy Mertens won in 2016 de prijs voor Leraar van het jaar PO 2016-2017 en in 2019 zat ze bij de laatste 10 finalisten voor de Global Teacher prize 2019.

Ze werkt als lerares op een openbare school met 440 leerlingen van 30 verschillende nationaliteiten. Haar droom is dat participatie van de kinderen in het onderwijs de norm wordt en dat de kinderen als gelijke partners gaan meedoen in de dialoog.

Die droom deelt ze met de Number 5 Foundation, dit is is een incubator voor sociale innovatie waar Daisy via High5 bij betrokken is. Deze beweging brengt kinderen en volwassenen samen als gelijke belanghebbenden in het scholensysteem, waarmee de basis gelegd wordt voor duurzame en effectievere scholing.

Daisy Mertens - Spreker

Naast het onderwijzen heeft Daisy veel ervaring met innovatie en leiderschap. Na de PABO deed ze de Masteropleiding Leren en Innoveren, en daarna de opleiding Coaching. In 2014 werkte ze als innovatie coordinator op twee scholen in Sint Maarten en toen ze terug kwam deed ze via het LerarenOntwikkelFonds twee jaar onderzoek naar het geven van effectieve feedback aan leerlingen.

Daarnaast heeft ze reizen gemaakt naar Ethiopie, Malawi en Sri Lanka om op basis van gelijkwaardigheid met scholen te brainstormen en ze te coachen bij uitdagingen. Ook ging ze met Tijd voor Max op reis naar Ethiopie om te kijken wat voor impact haar ontwikkelingswerk met Edukans na 6 jaar heeft gehad. Daisy schreef columns voor het tijdschrift De Nieuwe Leraar en opiniestukken in Trouw.

Daisy doet dan ook ook veel presentaties bij organisaties buiten het onderwijs: met haar ervaring geeft ze een nieuwe kijk op innovatie en leiderschap.

Haar lezingen gaan onder andere over:

 • Hoe bouw je het fundament voor je eigen professionele ontwikkeling: visie, collectief leren en kennisbasis.
 • Hoe je leidinggeeft vanuit de ‘bottom-up’ aanpak
 • Hoe volwassenen soms wat meer kind kunnen zijn
 • Buiten de lijntjes kleuren binnen systemen en organisaties
 • Hoe je het beste kunt luisteren als ondernemer naar je ‘klant’
 • Hoe je weerstand kunt minimaliseren bij innovaties: loslaten en zelf het antwoord niet willen weten
 • Haar persoonlijke verhaal als actor van innovatie: van mensen overtuigen naar ze eigenaarschap geven
 • Mediawijsheid in de klas


 • Global Teacher Prize 2019:

  Daisy Mertens bij DWDD:

  Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.