Li An Phoa

Li An speaks Engels, Nederlands

Topics: Duurzaamheid, Veranderen

Services: Keynote, Panel, Presentatie, Workshop

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Li An Phoa

Li An Phoa

Li An Phoa - spreker

Li An Phoa (1980) studeerde bedrijfskunde, filosofie en systeemecologie. Ze is oprichter van Drinkable Rivers en de nomadische buitenschool Spring College. Daarnaast geeft ze wandelcolleges op Business Universiteit Nyenrode en de Internationale School voor Wijsbegeerte.

Li An is niet alleen een systeemdenker, maar bovenal een systeemdoener. De afgelopen jaren wandelde ze meer dan 18.000 kilometer op vijf continenten en onderweg verrichtte ze onderzoek, gaf ze les en spoorde mensen aan tot actie. In 2018 liep ze 1.000 kilometer langs de Maas, van de bron in Frankrijk tot de monding in de Noordzee. Die wandeling vormde de start van Mayors for a Drinkable Meuse, een internationaal burgemeestersnetwerk voor een drinkbare Maas. Ook zette Li An met haar stichting een ambitieus burgeronderzoek op dat mensen wereldwijd in staat stelt om de gezondheid van beken en rivieren te onderzoeken.

Over haar avontuurlijk leven en haar streven naar een wereld met drinkbare rivieren schreef Li An in 2021 met haar partner het boek Drinkbare rivieren: een reis, een droom, een levenswerk, gepubliceerd door uitgeverij Atlas Contact. Over haar wandeling langs de Maas werd een 3-delige tv-serie gemaakt die in 2020 is uitgezonden op NPO2.

Een fragment uit haar boek:

“Waarom staat ons maatschappelijke kompas toch zo hardnekkig afgesteld op economische groei?
Welke beslissingen zouden we maken als we het streven naar drinkbare rivieren centraal zouden stellen?
Hoe zouden we dan leven en werken?”

Li An in de Volkskrant: Slechts een paar generaties geleden konden we er nog uit drinken.

Li An in Trouw: Wanneer we uit onze rivieren kunnen drinken, is het hele ecosysteem weer in balans

Li An in NRC: Over dertig jaar drinken we uit de IJssel

Li An in Maatschappij Wij: Tegen de stroom in: zo maakt Li An Phoa rivieren weer drinkbaar

Li An neemt groepen het liefst mee naar buiten. Daar weeft ze haar eigen verhaal, met de persoonlijk ervaringen van de aanwezigen en de groep als geheel. Ze put daarbij net zo makkelijk uit het werk van Goethe, als uit de wijsheid van inheemse volkeren of de inzichten die dieren, bossen en rivieren ons geven. Een wandeling met Li An is voor velen een transformatieve ervaring.

Li An op TEDx Venlo

1 Vandaag, 17 augustus 2021

IHE Delft 💧 Graduation and Awarding Ceremony 2023

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.