Michell Zappa

Michell speaks Engels

Topics: Data Visualisatie, Technologie Trends

Services: Keynote, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Michell Zappa

Michell Zappa

Michell Zappa

Michell Zappa is de oprichter van Envisioning, een instituut dat technologische vooruitzichten in kaart brengt. Envisioning is opgebouwd door een netwerk van academici, designers, hackers, coders en docenten en is gebaseerd op een database van technologieën. Hierdoor kunnen onderliggende patronen van technologische veranderingen onderzocht worden. Michel’s werk heeft als doel om de impact van versnelde veranderingen toe te lichten en aandacht te vestigen op onze relatie tot technologie. Als de koers van vooruitgang begrepen wordt kunnen mensen beter inzien waar ze heen gaan en op die manier betere beslissingen maken.

The future is counterintuitive, and technology has a disproportionate effect on how it unfolds.

Technologische veranderingen komen vaak chaotisch en onvoorspelbaar over. Door te kijken naar de onderliggende krachten van technologie is het mogelijk om beter zicht te krijgen op hoe veranderingen zullen gaan gebeuren. Alle technologische ontwikkelingen komen voort uit bestaande technologieën, een principe genaamd combinatorial evolution. Ieder innovatieve proces moet met bestaande ontwikkelingen kunnen samenwerken. Het begrijpen van dit patroon zorgt voor het beter begrijpen van toekomstige mogelijkheden. Vanuit een historisch en economisch perspectief kan technologie wel degelijk voorspelbaar zijn door het kijken naar patronen van tientallen jaren.

Michell’s presentaties verkennen historische en toekomstige technologie vanuit het perspectief van bovenstaande patronen. Fundamentele principes zoals exponentiële verandering laten zien hoe informatie technologie de overheersende economische kracht van onze tijd is. Al zullen er altijd onvoorziene gevolgen zijn: de onvoorspelbare maar te verwachten bijwerkingen welke worden veroorzaakt door de steeds snellere veranderingen. Deze onvoorziene gevolgen kunnen zomaar de eerste ontwikkelingen zijn die we zien.
Verder verkent Michell de relatie tussen science fiction en science facts, hoe beïnvloedt fantasie de werkelijke innovatie? Ook moet de rol van de mensheid goed onder de loep genomen worden. Michell gelooft dat de combinatie van mensen en machine intelligence de meest succesvolle toekomst is.

Geboren in Stockholm en opgegroeid in São Paulo is Michell vloeiend in drie talen. Hij heeft in vijf landen gewoond en in meer dan dertig gewerkt. Voorheen overzag hij design en platform development bij Trendwatching in Londen en Amsterdam. In 2011 richtte hij Envisioning op na het publiceren van een serie speculatieve infographics. Hieruit kwamen Envisioning’s initiele methodes en research frameworks. Vandaag de dag is hij verantwoordelijk voor global partnerships.

Michell heeft samenwerkt voor projecten op alle continenten en doet regelmatig consulten over technologie strategie door toekomstige scenario’s op te zetten. Hij werkt voor overheidsinstanties, coorperaties en academische instituten en zijn werk was te zien in WIRED en TASCHEN.

Naast Envisioning is Michell verantwoordelijk voor de technology thinking module bij THNK School of Creative Leadership in Amsterdam. Hij geeft regelmatig les in de patronen van technologische veranderingen bij grote event. Hij is lid van de Association of Professional Futurists en de World Future Society.

Door zijn werkt helpt Michell Zappa mensen zich voor te bereiden op een betere toekomst.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.