Nell Watson

Aanvraag expert

Nell Watson

Nell Watson

Nell Watson

Nell Watson (FBCS, FIAP, FRSA, FLS, FRSS, CITP)
is engineer, ondernemer, futurist en Machine Intelligence specialist. Ze groeide op in Noord-Ierland.

In 2010 richtte Nell Poikos (nu Quantacorp) op, een machine learning-driven AI om lichaamsmaten te meten. Haar gepattenteerde technologie ‘ontmaterialiseert’ de 3D-lichaamsscanner, door zeer zorgvuldige 3D scans van een lichaam te maken met enkel 2D camera’s, zoals die in smartphones. Op deze manier kan de technologie binnen veel meer markten toegepast worden, bijvoorbeeld op het gebied van personalised medicine of in retail.

Vandaag de dag leert Nell anderen om deze technologieën toe te passen, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van O’Reilly lesboeken.

Nell is daarnaast vice-voorzitter van de IEEE P7001 commissie, die nieuwe veiligheidsstandaarden voor autonome systemen ontwikkelt. Verder is Nell mede-oprichter van EthicsNet, een non-profit organisatie welke als doel had om machines mensen beter te laten begrijpen. Deze community stelt zich op als rolmodel om vriendelijke AI te ontwikkelen door ze virtuele ervaringen voor te schotelen, en door voorbeelden van pro-sociale toepassingen te verzamelen.

Nell Watson

In haar vrije tijd codeert Nell haar eigen games, zoals haar startup life simulator Founder Life. Founder Life probeert mensen mindfulness en gewoontes bij te brengen die noodzakelijk zijn om als ondernemer consistent te blijven handelen, zelfs onder zware druk. Nell heeft hier ook een aantal boeken over geschreven, sommige gericht op business leaders, andere speciaal gericht op kinderen.

Nell vertelt wereldwijd over Machine Intelligence, AI philosophy, Mens-Machine relaties, en Toekomst van Human Society binnen haar functie aan de Faculteit AI & Robotics van Singularity University.

Zie haar Engelse profiel voor voorbeelden van lezingen die Nell kan geven.

Anderen over Nell:

Zelf heb ik Nell al drie keer horen spreken, daarom was ik vergeten welke impact ze heeft als je haar de eerste keer hoort spreken. Het publiek waren C-levels, ondernemers die allemaal van de eerste tot de laatste minuut geboeid luisterden. Andere events met een zelfde publiek bevatten heel wat meer geroezemoes, smartphonegebruik, etc. Nell heeft echter elke aanwezige gedurende 75 minuten in een bubbel gestopt, een omhulsel waarin kennis en inzichten kwistig werden rondgestrooid. Ook het interview achteraf getuigde van expertise. Een talk geven is één iets; een Q&A achteraf en nieuwe inzichten geven is nog iets anders. In een drukke wereld, vol prikkels en snelheid was de talk van Nell een verademing, een rustpunt, een moment van pure contemplatie.”
— Mieke Vandewaetere, Howest, University of Applied Sciences.

The content was quite provocative, which is what I had wanted. Her slides were beautiful. And her delivery was flawless. It was so obvious how much time she put into it and how much pride she takes in what she does. And audience feedback has been extremely positive. I would not hesitate to recommend her. She’s a pro!
— Kate Hawley, TEDxSonomaCounty (California)

Showreel Nell Watson januari 2018

Nell bij The Next Web, 2016

Nell Watson IOP Presentation NYC, 2016

Nell bij TEDxSonomaCounty (California)

Nell bij The Media Evolution Conference Malmö, 2014

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.