Nell Watson

Aanvraag expert

Nell Watson

Nell Watson

NellWatson

Nell Watson is engineer, ondernemer en futurist. Ze groeide op in Noord-Ierland. Nell heeft een onuitputtelijke interesse in de filosofie van technologie, en in de mate waarop technologie als verlengde van de menselijke capaciteit invloed heeft op aldoor veranderende sociale trends.

Nell geeft lezingen over Machine Intelligence, AI filosofie, Mens-machine relaties en de toekomst van de menselijke samenleving. Ze is Associate Faculty bij de Singularity University en lid van BCS,The Chartered Institute for IT.

Ze heeft een ongebruikelijke carriere, waarbinnen zowel het post doc doceren Computer Science op haar 24e als het oprichten van een succesvol graffiti kunstbedrijf voorkomen. Haar talent om een brug te slaan tussen de wereld van de technologie en de “menselijke” wereld maakt het voor haar makkelijk om ingewikkelde onderwerpen op heldere manier aan het publiek over te brengen.

In 2010 richtte Nell Poikos (nu Quantacorp) op, een machine learning-driven AI om lichaamsmaten te meten. Haar gepattenteerde technologie ‘ontmaterialiseert’ de 3D-lichaamsscanner, door zeer zorgvuldige 3D scans van een lichaam te maken met enkel 2D camera’s, zoals die in smartphones. Op deze manier kan de technologie binnen veel meer markten toegepast worden, bijvoorbeeld op het gebied personalised medicine.

Nell is Senior adviseur voor de Future Society van Harvard en adviserend technoloog voor meerdere startups, accelerators en VC’s. Ze is ook co-founder van OpenEth, een ‘ethical explication engine’, dat probeert om ethische vuistregels te crowdsourcen voor het maken van een autonoom systeem.

In haar vrije tijd codeert Nell haar eigen games, zoals haar startup life simulator Founder Life. Founder Life probeert mensen mindfulness en gewoontes bij te brengen die noodzakelijk zijn om als ondernemer consistent te blijven handelen, zelfs onder zware druk. Nell heeft hier ook een aantal boeken over geschreven, sommige gericht op business leaders, andere speciaal gericht op kinderen.

Zie haar Engelse profiel voor voorbeelden van lezingen die Nell kan geven.

Anderen over Nell:

The content was quite provocative, which is what I had wanted. Her slides were beautiful. And her delivery was flawless. It was so obvious how much time she put into it and how much pride she takes in what she does. And audience feedback has been extremely positive. I would not hesitate to recommend her. She’s a pro!
— Kate Hawley, TEDxSonomaCounty (California)

Showreel Nell Watson januari 2018

Nell bij The Next Web, 2016

Nell Watson IOP Presentation NYC, 2016

Nell bij TEDxSonomaCounty (California)

Nell bij The Media Evolution Conference Malmö, 2014

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.