Niels Arntz

Booking request

Niels Arntz

Niels Arntz

Niels Arntz spreker

Niels Arntz is mede-oprichter van Temper, een intuïtieve, online marktplaats waar bedrijven in contact kunnen komen met 300.000+ mensen die willen bijverdienen.

Opgericht in 2016 en uitgegroeid tot het grootste platform voor flexibel werken. Het blijkt een schot in de roos aan beide kanten.

Niels Arntz spreker

Een nieuwe generatie werkenden wil werk dat past bij hun leven, en niet andersom. Meer vrijheid en flexibiliteit om zelf te bepalen wanneer ze werken, voor wie en waarom. Ze beschouwen werk voornamelijk als bijverdienste naast studie, ander werk of het starten van een onderneming. Ze willen met één druk op de knop hun volgende shift gemakkelijk online kunnen vinden, op dezelfde manier waarop wij eten bestellen of een vakantie boeken. Ze bepalen zelf hun werktijden, genieten van meer afwisseling en voelen zich vaker fit en energiek. Ze hoeven niet langer te dansen op het ritme van de baas en zijn het vaakst tevreden over hun werk, volgens onderzoek van CBS, TNO en talloze andere partijen.

Het biedt opdrachtgevers de zekerheid van een extra flexibele schil omdat ze online snel toegang krijgen tot betaalbare, goede en gemotiveerde mensen. Tegenwoordig wordt Temper gebruikt door duizenden bedrijven van elke omvang, variërend van MKB-bedrijven tot multinationals. Met slechts een paar klikken vinden zij een barman, chef of barista voor die shift die onmogelijk te vullen lijkt, of een verkoper, verhuizer of heftruckchauffeur in geval van ziekte.

Niels Arntz spreker

De huidige arbeidsmarkt is niet ingericht op de hang naar vrijheid en flexibiliteit van deze groeiende groep bijverdieners, dus dat leidt tot aansluitingsproblemen tussen vraag en aanbod. En dat is zonde, want in een toekomstbestendige arbeidsmarkt komen vraag en aanbod op een efficiënte manier samen. Niels is veel in Den Haag en Brussel, om te spreken over deze nieuwe manier van werken, trends in de arbeidsmarkt en beleidsrichtingen.

Temper is toonaangevend in de wereldwijde shift economy. Zo hadden ze in het voorjaar van 2022 een wereldprimeur met de allereerste automatische verzekering tegen arbeidsongeschiktheid en ontvangen de bijverdieners die besluiten in loondienst te gaan bij een opdrachtgever een appeltaart. Verder bieden ze sinds 2018 de mogelijkheid om vrijwilligers te koppelen aan non-profit organisaties uit elke denkbare sector, stimuleren ze restaurants om trainingen en workshops te geven om aan vaardigheden te werken en hebben ze jarenlang een samenwerking gehad met een vakbond. Dit is een kleine greep uit de dingen die Temper heeft ondernomen om de wereld beter te laten werken.

Niels spreekt over de arbeidsmarkt, ondernemerschap en de platform economy.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.