Roebyem Anders

Booking request

Roebyem Anders

Roebyem Anders

Roebyem Anders  - spreker

Roebyem Anders was al duurzaam voordat het woord werd gemunt. Ze studeerde economie en politicologie aan de UVA en ging speciaal voor milieueconomie naar Londen. Ze werkte aan schone energie bij achtereenvolgens VI/Instituut voor Milieukunde, de klimaatafdeling van de Wereldbank, de Renewable Energy Unit van het IEA (Internationale Energie Agentschap) en bij BP Duurzaam. Je kunt haar prima om advies vragen: zij hielp Telegraaf -achter de schermen uiteraard want het past niet bij het asfaltimago- het duurzaamste mediabedrijf van Nederland worden.

Roebyem-paraplu

Roebyem beweegt zich met radicale charme in ondernemerskringen en eist daar aandacht voor duurzaamheid. Ze is directeur van Sungevity, het meest geavanceerde online zonnepanelenbedrijf. Sungevity levert met gepatenteerde software en luchtfoto’s de meest exacte opbrengsten in de branche en garandeerde als eerste in ons land de opbrengst van zonnesystemen.

Trouw: ‘Roebyem Anders, #9 in de Duurzame 100, heeft zelfs een jurk met zonnepaneel’

Roebyem is een nieuw soort solar activist, die de huidige Rooftop Revolution tien jaar geleden al voorzag: modale gezinnen kiezen massaal voor zonnepanelen, omdat ze onafhankelijk willen worden van de grillen van grijze stroom. Ze haalt regelmatig de media met nieuws, waar de hele solar sector voordeel van heeft. Ze opent deuren en hoofden die dicht waren voor zon, praat mensen en zonneprojecten aan elkaar, en krijgt regelmatig nieuwe vormen van sponsoring en crowdfunding voor elkaar, zoals Doneerdezon.nl.

Roebyem bij het Rabobank event, Dare 2019:

Roebyem Anders bij AMSXTech:

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.