Hoe vind je een nieuw businessmodel

Hoe vind je nieuwe businessmodellen

Waar China vroeger bekend stond om het schaamteloos kopiëren van technologie, is het tegenwoordig andersom. Inmiddels kunnen wij leren van de manier waarop China on- en offline naadloos integreert in new retail en hoe ze gamification toepast in apps, e-commerce toevoegt aan live-streaming en ecosystemen van apps en hardware bouwt. Ondertussen zie je dat veel van de recente nieuwe functionaliteiten in apps van bedrijven als Facebook geïnspireerd zijn op innovaties die in China al 5 jaar geleden geïmplementeerd zijn.

En niet alleen de grote tech bedrijven doen er hun voordeel mee. Op 15 oktober gaf Ed Sander, vanuit zijn thuisstudio, een lezing bij OneUp. De vraag die hij voorgelegd kreeg was of hij zowel de klant als medewerkers van OneUp kon inspireren met cases van een aantal Chinese bedrijven. 

Na research en een voorbespreking met OneUp leerde Ed het product van hun klant beter kennen en vond hij twee businessmodellen van Chinese bedrijven waar zij wat van konden leren: Pinduoduo (interactieve e-commerce) en Luckin Coffee (new retail). Hij verzorgde over deze twee cases een presentatie van 45 minuten gevolgd door een Q&A.

Jasper Sturtewagen van OneUp was in ieder geval erg enthousiast over de sessie: Het was een hele waardevolle lezing en Ed heeft ons veel bijgebracht. Ed was erg fijn om mee te werken, heeft alles goed voorbereid en stuurde achteraf nog informatie toe. We hopen hem in de toekomst nog een keer voor een lezing uit te kunnen nodigen! 

Hoe vind je nieuwe businessmodellen

Ed Sander woonde een aantal jaar in China, is al 10 jaar China tech watcher en organiseert (onder normale omstandigheden) reizen naar China, waar hij mensen meeneemt in de wondere wereld van digitale innovatie in het land. Ed kent de digitale ontwikkelingen in China als geen ander en weet welke businessmodellen van Chinese bedrijven inspirerend kunnen zijn voor andere bedrijven. 

Wil jij met je collega’s ook leren van Chinese bedrijven? Wil je je laten inspireren door innovatieve businessmodellen? Of wil je weten wat er speelt in China en hoe we daar nu of in de toekomst op kunnen inspelen?

Een lezing van Ed gaat in op informatie die relevant is voor je eigen product of dienst. Niet alleen nuttig, maar ook een leuke manier om samen met je team inspiratie op te doen!

Neem contact op of bel voor meer informatie: 020-8202131