Masterclass Digitale Technologie Masterclass Digitale Technologie

Deze Masterclass boeken?

Bel: 020-8202131

Wensen voor een op-maat gemaakte in-house Masterclass? Mail Tessa Sterkenburg!

of vul direct onderstaand formulier in en wij bellen jou voor een vrijblijvende intake!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Leer hoe een computer, internet, data, AI, Machine Learning en andere digitale technologie werkt

Een manager die geen verstand heeft van financiën en zijn eigen balans niet kan lezen moet een MBA doen, krijgt een cursus Finance voor de niet-financiële manager, of wordt ontslagen. Maar als het om technologie, ICT, websites of apps gaat, kan hij of zij het afdoen met ‘daar gaat de afdeling ICT over’. Dat is gek, want binnenkort is elk bedrijf een techbedrijf en kan geen leider het zich nog veroorloven om de digitale technologie niet te begrijpen. En dat geldt overigens ook voor marketeers, ondernemers en anderen. Want nog even en alles wordt door digitale technologie bestuurd.

Begrippen als AI, Machine Learning en Big Data zullen het jargon in de zakelijke omgeving beheersen. Met deze Masterclass zorg je dat je de juiste basis hebt en voorbereid bent op de toekomst.

Doel van de masterclass:

Hands-on ervaring met digitale technologie en machine learning. Na de masterclass zijn computers — en hoe ze werken — niet langer een ondoorgrondelijk mysterie. Je leert hoe we rekenen met nullen-en-enen, hoe we programmeren, en hoe we dit alles gebruiken om intelligente machines te maken. Niet abstract, maar concreet: via een business-case van jouw bedrijf worden alle stappen die de basis vormen voor de digitale technologie één voor één doorlopen. Het doel is niet om zelf te leren programmeren, maar om een overzicht te creëren van hoe computers werken en wat er nu al mogelijk is.

Programma:

Het programma bestaat uit korte “lectures” die steeds opgevolgd worden door praktische opdrachten. In de volledige web-based environment breng je telkens direct de basisprincipes in praktijk. We bespreken de volgende onderwerpen (en voeren ze uit):

1. Programmeren in python: hello world
2. Booleaanse logica en binaire getallen
3. Praten met andere computers: het gebruik van APIs
4. Data opslag en verwerking
5. Machine learning: afstandsmaten berekenen
6. Artificial intelligence: mijn eerste neurale netwerk

Je leert:

– Hoe programmeurs denken, en hoe je mee kan denken
– Hoe applicaties in elkaar zitten
– Hoe computers met elkaar communiceren en hoe het internet werkt
– Hoe we data opslaan en verwerken
– Hoe computers steeds “intelligenter” worden.

In deze masterclass legt Maurits Kaptein haarfijn en in klare taal de grondbeginselen van digitale technologie uit. Zo kunnen in de toekomst schandalen rond falende systemen, totaal mislukte ICT-trajecten of onnodig dure websites en apps voorkomen worden, maar kun je ook zelf de touwtjes stevig in handen houden als het gaat om beslissingen over het beschermen van je privacy en beveiliging van je bezit. Ook krijg je inzicht in de (on)mogelijkheden rondom AI en Machine Learning.

Maurits Kaptein, Hallo Wereld, Hallo Computer

Over Maurits Kaptein

Dr. Maurits Kaptein (1983) is wetenschapper en ondernemer. Hij promoveerde cum laude aan de TU Eindhoven en Stanford University met zijn onderzoek naar beïnvloedingsprofielen. Tijdens zijn promotie werkte hij bij Philips Research mee aan de ontwikkeling van producten die gebruikers motiveren om gezonder te leven. Ook zette hij Science Rockstars op, een startup die focust op intelligente data-oplossingen en persuasion profiling marketing (later verkocht aan Webpower). Na het behalen van zijn Phd. werd hij docent statistiek aan de Universiteit van Tilburg. Momenteel is hij verbonden aan de Universiteit van Tilburg als Professor Data Science & Health en Principal Investigator bij de Jheronimus Academy of Data Science in Den Bosch. Meer informatie

Bel voor een op maat gemaakte in-house Masterclass voor je hele team 020-8202131 of mail Tessa Sterkenburg