Masterclass Trendwatcher in a Day Masterclass Trendwatcher in a Day

Deze workshop boeken?

Bel: 020-8202131

Wensen voor een op-maat gemaakte online workshop? Mail Tessa Sterkenburg

of vul direct onderstaand formulier in en wij bellen jou voor een vrijblijvende intake

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze training biedt je nieuwe perspectieven en zorgt ervoor dat je met andere ogen naar je eigen werk en omgeving kijkt. Een skill die je de rest van je leven kunt inzetten, waar en wanneer dan ook. Want, wie eenmaal kijkt als een trendwatcher, zal altijd trendsignalen kunnen herkennen en op waarde kunnen schatten.

Toekomstonderzoekers, futurologen en trendwatchers lijken over informatie te beschikken die geen ander heeft. Ze verbazen en verwonderen je met de nieuwste technologieën, gaafste voorbeelden en mooiste beelden. Natuurlijk is dit geen orakel- of science fictionwerk, maar hoe komen zij dan aan deze kennis?

Doel van de workshop

Met het juiste gereedschap kan iedereen de trends ontdekken die belangrijk zijn voor zijn of haar organisatie. Niet door naar het plafond te staren en er op los te fantaseren, maar gewoon met een degelijke methode. En het leuke is, deze methode is te leren.

Jeanneke Scholtens kijkt niet alleen naar technologische ontwikkelingen, maar juist ook naar demografische, economische, sociologische, politieke en ecologische ontwikkelingen. Dit biedt nieuw inzicht en perspectief en zorgt ervoor dat je met andere ogen naar jezelf, je werk en je omgeving kijkt. Het helpt je ontwikkelingen te duiden en deze toe te passen in je dienstverlening naar je klant, in productontwikkeling, marketingstrategie en je eigen wereldbeeld. En bovendien helpt het je om met je team samen te werken aan morgen en vandaag de juiste beslissingen te nemen.

Jeanneke Scholtens Trendwatcher in a day

Programma

In deze workshop ga je samen met je team op zoek naar relevante trends en hoe je hier met je bedrijf op kan inspelen. Er zit een huiswerkopdracht bij om een vliegende start te kunnen maken. We starten met een flinke dosis trendtheorie en leren je werken volgens de DESTEP analyse, gebruik te maken van horizon scans en verschillende trendniveaus van elkaar te onderscheiden (macrotrends, mensen-trends en markttrends).

Maar dat is niet alles. We gaan ook de diepte in over de betekenis van onze ontdekkingen: wat zeggen zij over de huidige tijdgeest? Welke veranderingen geven zij bloot? En waar zullen mensen straks naar verlangen?

Resultaat

Aan het einde van deze workshop heb je een concept voor de toekomst, een evidence wall (een muur met trends die relevant zijn voor jouw organisatie of team) en een aantal innovatieve ideeën waar je direct mee aan de slag kan.

Jeanneke Scholtens

Over Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens van Buro Zorro verzamelt dagelijks nieuwe woorden, graaft door kranten en tijdschriften voor nieuwe ideeën en concepten, houdt de laatste cijfers van het CBS en CPB bij en zoekt naar koplopers, innovators, andersdenkenden en afwijkende meningen. Business innovaties en de nieuwste markt- en producttrends vormen vaak de antwoorden op veranderende behoeftes. Daarnaast kijkt ze naar waardeverschuivingen: wat gaan we belangrijk vinden, hoe veranderen de behoeftes van mensen? Want daar spelen organisaties, marketeers, reclamemakers, retailers, weer op in. Meer informatie.

Bel voor een op maat gemaakte workshop voor jouw team 020-8202131 of mail Tessa Sterkenburg