Trendwatcher in a Day Trendwatcher in a Day

Deze workshop boeken?

Bel: 020-8202131

Wensen voor een op-maat gemaakte online workshop? Mail Tessa Sterkenburg

of vul direct onderstaand formulier in en wij bellen jou voor een vrijblijvende intake

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ben jij klaar voor morgen? En neem je nu de juiste beslissingen? Als je zelf leert hoe je trends ontdekt helpt dat je om de toekomst binnen handbereik te krijgen. In deze eendaagse workshop leer jij met je team in sneltreinvaart hoe je dat doet.

Trendwatcher in a day

Wat zijn trends? Hoe kun je trends spotten? Hoe kan je de toekomst duiden en hoe kan je met kennis van trends betere beslissingen nemen in je eigen team of organisatie?

Toekomstonderzoekers, futurologen en trendwatchers lijken over informatie te beschikken die geen ander heeft. Ze verbazen en verwonderen je met de nieuwste technologieën, gaafste voorbeelden en mooiste beelden. Natuurlijk is dit geen orakel- of science fictionwerk, maar hoe komen zij dan aan deze kennis?

Doel van de workshop

Met het juiste gereedschap kan iedereen de trends ontdekken die belangrijk zijn voor zijn of haar organisatie. Niet door naar het plafond te staren en er op los te fantaseren, maar gewoon met een degelijke methode. En het leuke is, deze methode is te leren.

Jeanneke Scholtens kijkt niet alleen naar technologische ontwikkelingen, maar juist ook naar demografische, economische, sociologische, politieke en ecologische ontwikkelingen. Dit biedt nieuw inzicht en perspectief en zorgt ervoor dat je met andere ogen naar jezelf, je werk en je omgeving kijkt. Het helpt je ontwikkelingen te duiden en deze toe te passen in je dienstverlening naar je klant, in productontwikkeling, marketingstrategie en je eigen wereldbeeld. En bovendien helpt het je om met je team samen te werken aan morgen en vandaag de juiste beslissingen te nemen.

Programma

Deze workshop wordt online gegeven. Je gaat samen met je team op zoek naar relevante trends en hoe je hier met je bedrijf op kan inspelen. Er zit een huiswerkopdracht bij om een vliegende start te kunnen maken. In het programma zit voldoende tijd ingebouwd om tussendoor wat mail te doen of een telefoontje .

Voorbeeldprogramma
Ochtend: Trendtheorie, voorbij de hype

  • Wat zijn trends?
  • Hoe spot je trends?
  • Theorie: over de methode,
 trendniveaus, trenddrijvers en trendwaarden

Middag: Trends verbeelden
 en onderbouwen

  • Trendsignaleringen benoemen en clusteren
  • Weten wat er nu speelt
  • Weten wat er straks speelt
  • (Beeld)bronnen: op zoek naar data en beeld Trendcanvas invullen

Resultaat

Aan het einde van deze workshop heb je een concept voor de toekomst, een evidence wall (een muur met trends die relevant zijn voor jouw organisatie of team) en een aantal innovatieve ideeën waar je direct mee aan de slag kan.

Jeanneke Scholtens

Over Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens van Buro Zorro verzamelt dagelijks nieuwe woorden, graaft door kranten en tijdschriften voor nieuwe ideeën en concepten, houdt de laatste cijfers van het CBS en CPB bij en zoekt naar koplopers, innovators, andersdenkenden en afwijkende meningen. Business innovaties en de nieuwste markt- en producttrends vormen vaak de antwoorden op veranderende behoeftes. Daarnaast kijkt ze naar waardeverschuivingen: wat gaan we belangrijk vinden, hoe veranderen de behoeftes van mensen? Want daar spelen organisaties, marketeers, reclamemakers, retailers, weer op in. Meer informatie.

Bel voor een op maat gemaakte workshop voor jouw team 020-8202131 of mail Tessa Sterkenburg