Hoe heurt het online? Boek de moderne etiquette quiz! Hoe heurt het online? Boek de moderne etiquette quiz!

Deze quiz boeken?

Bel: 020-8202131

Wensen voor een op-maat gemaakte online quiz? Mail Tessa Sterkenburg

of vul direct onderstaand formulier in en wij bellen jou voor een vrijblijvende intake

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Technologie heeft de manier waarop we met elkaar omgaan veranderd. Voor onze offline omgangsvormen zijn allerlei (ongeschreven) regels. Maar hoe heurt het eigenlijk online?

Leer de moderne etiquette regels op een leuke, interactieve en speelse manier.

Wat te doen als je kind tien uur schermtijd heeft per dag? Is het oké om een date uitgebreid te googlen? Hoe wijs je collega’s op de online etiquette? Hoe reageer je als er in de familie-app een complottheorie wordt gedeeld? Is het handig om al je kwaaltjes te googlen? Wat als je vrienden jou, of hun kinderen, steeds ongevraagd taggen op social media?

Moderne etiquette

Aan de hand van digitale ergernissen en ongemakken maken Sanne Kanis en Aaron Mirck de deelnemers wegwijs in een wereld van videobellen, dickpicks, opschepperige LinkedIn-posts, emojibaby’s, teleurstellende dating-apps, schermtijdoverdosis, uitgeknepen flitsbezorgers, en irritante groepschats en spraakmemo’s. Ideaal voor de collega die altijd te laat inbelt op een videocall, de buurman die zijn kind als influencer opvoedt of voor jezelf!

Na een korte inleiding gaat de quiz van start! Sanne Kanis en Aaron Mirck stellen scherpe vragen over de omgangsregels online. Wie van de deelnemers gaat naar huis met het felbegeerde etiquette boek, de eeuwige roem en de kans om zijn of haar collega’s te wijzen op hun uitmuntende kennis van moderne etiquette?

Boek nu De moderne etiquette quiz

Digitale omgangsvormen op de werkvloer

Wil je liever een quiz die alleen toegespitst is op de zakelijke omgangsvormen? Dat kan ook! Want hoe heurt het eigenlijk online op het werk? Bij veel bedrijven werken digital nomads, die locatie-onafhankelijk werken. Hoe voorkom je als digital nomad dat je collega’s jaloers worden op je avonturen? Als je baas of collega op zondag een appje of mailtje stuurt, hoor je dan dezelfde dag te reageren? Wat is er met LinkedIn gebeurd, dat steeds minder op een zakelijk netwerk en steeds meer op een prikbord voor zelf-felicitaties lijkt? En hoe zeg je gedag op een druk-bezochte Zoom-call?

Boek nu De zakelijke moderne etiquette quiz

Over het boek:

Sanne Kanis en Aaron Mirck schreven het boek Niet appen tijdens het eten, waarin ze de vragen over online etiquette beantwoorden. Het is een handige en grappige gids voor iedereen die struikelt over de ongeschreven regels op de werkvloer en in het privéleven.

De content kwam tot stand door interviews met 20+ experts op het gebied van privacy, data, nepnieuws, LinkedIn en digital nomads. Het is laagdrempelig, doorspekt met humor, het prikkelt om op je eigen gedrag te reflecteren en zit vol met praktische tips!

Moderne etiquette

Sanne Kanis is auteur en oprichter van Abel Entertainment: een studio die audiocontent produceert, zodat kinderen en families zich ook zonder scherm kunnen vermaken. Ze sprak over de (on)ethische kanten van technologie op TedX en had een wekelijkse column in Het Financieele Dagblad. Ze publiceerde de roman ‘De bubbel‘ en het boek ‘Digitale Dilemma’s: hoe technologie ons leven beïnvloedt’. Eerder werkte ze op strategische posities voor Google, Spotify en Booking.com.

Aaron Mirck is publicist, schrijver en spreker over technologie. Hij publiceerde een dichtbundel over technologie: ‘Dit algoritme deugt niet’ en een managementboek: ‘Alles wat pr-bureaus je niet vertellen’. Hij geeft regelmatig lezingen over technologie en publiceert opiniestukken in onder meer NRC, het Parool en de Telegraaf. Eerder werkte hij als journalist, als tekstschrijver voor tech-bedrijven en als co-founder van tech-startup Presscloud.