Alejandro Tauber

Booking request

Alejandro Tauber

Alejandro Tauber

Alejandro Tauber

Alejandro werkt voor een startup/digital agency aan de toekomst van het internet; een platform voor platforms. Daarvoor was hij uitgever en hoofdredacteur van TNW (The Next Web). En daarvoor startte hij in 2013 de Nederlandse tak van Motherboard, de wetenschap- en techvertical van jongerenmedium VICE.

Naast het schrijven van stukken die letterlijk miljoenen keren gedeeld werden (echt waar, bijvoorbeeld over misofonie, de woede die sommige mensen voelen als ze anderen horen kauwen), produceerde hij meerdere documentaires over dingen als afstandsbestuurbare cyborgkevers en plasticetende schimmels, presenteerde en organiseerde hij wetenschapsavonden voor de jongerenafdeling van de Stadsschouwburg SSBA, en ontwikkelt hij dure contentcampagnes voor grote merken.

Als je iemand zoekt die ingewikkelde dingen voor veel mensen leuk kan maken, dan is Alejandro een mens die je zou kunnen vragen. Wat bedoel je dan precies met ingewikkelde dingen? Nou, alles van de continue ontwikkeling van het medialandschap, tot quantummechanica, tot de toekomst van werk, of wonen, of seks. Eigenlijk alle soorten wetenschap ook, omdat overal wel iets interessants in zit.

Alejandro is er ook niet alleen voor het praatje, of panel, of interview zelf. Hij denkt graag mee om je boodschap, thema of concept zo goed mogelijk over te brengen. Sowieso wordt het niet saai als je hem vraagt.

En mocht je het je afvragen: deze tekst werd absoluut niet door hemzelf geschreven in de derde persoon en dat was helemaal niet ongemakkelijk.

Editors’ note: hij is ook een hele goede moderator!Een van de lezingen van Alejandro is bijvoorbeeld:

Waarom het internet stuk is en hoe we het weer kunnen maken

Nu publieke opinie en overheidsregulering (terecht) de macht beginnen te beperken die enorme technologiebedrijven over onze data uitoefenen, zou er een nieuw paradigma kunnen ontstaan – een paradigma dat de macht weer terug zou kunnen geven aan het internetgebruikers.

Kijkend naar het afgelopen decennium in media en technologie, behandelt Alejandro de opkomst en toekomst van ‘big tech’ en het effect ervan op de samenleving, plus een blik op een hoopvolle toekomst. Eentje die eigenlijk best veel op het verleden lijkt; wat als ieder individu en iedere organisatie de mogelijkheid krijgt om zelf een platform runnen? Eentje met eigen regels, eigen verdienmodellen en betere omgang met (persoonlijke) data. Alles lijkt erop te wijzen dat dit de toekomst is waar het internet op afstevent.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.