Bas Welling

Booking request

Bas Welling

Bas Welling

Bas Welling

Creativiteit voor een betere wereld

Hoe kun je je merk succesvol inzetten voor een betere wereld? Welke rol kan creativiteit daarin spelen? En hoe voorkom je greenwashing?

Bas Welling (1983) is co-founder en CEO van Wefilm en maker van vele succesvolle gedragscampagnes voor duurzaamheid, verkeersveiligheid en gezondheid. In zijn talks illustreert Bas hoe je met creativiteit en merkkracht een positief verschil kan maken.

Steeds meer merken voelen de verantwoordelijkheid om hun kracht in te zetten voor doelen die verder gaan dan alleen commerciële belangen. Tegelijkertijd is het vaak een zoektocht hoe je verandering teweegbrengt, en steken maar weinig goedbedoelde initiatieven boven het maaiveld uit. Bas gelooft in de combinatie van oprechtheid, spraakmakendheid en craft om tot impact te komen, en deelt zijn geloof in creativiteit als sleutel tot verandering.

Wefilm maakte samen met Snelle en Interpolis de veelbekroonde campagne Smoorverliefd, waarin een nummer 1 hit jongeren waarschuwde voor de gevaren van appen op de fiets. Met Milieudefensie portretteerden ze CEO’s die het roer omgooien: wat lijkt op een historische meeting, blijkt een fictieve utopie. Wefilm gaat met artsen de strijd aan tegen de tabaksindustrie, vecht voor meer inclusie met Omroep Zwart en roept Nederlanders op mooie woorden met elkaar te delen in de internationaal geroemde campagne “Waarom Wachten” van Dela.

Bas startte met ondernemen op zijn 16e en bouwde hij samen met zijn broer en compagnon Roel in eerste instantie een productiebedrijf van virals, dat ruim 500 miljoen views behaalde. Toen zij allebei vader werden en hun zorgen over de toekomst van hun kinderen toenamen, transformeerden ze het bedrijf naar een bureau voor impact. De aanpak die eerder miljoenen-hits opleverde wordt nu toegepast op campagnes gericht op positieve verandering. Bas sprak op events van o.a. TEDx, Google en Rabobank. Het werk van Wefilm is bekroond met meer dan 200 internationale awards.

Smoorverliefd

Interpolis x Snelle // Smoorverliefd // ENG from Wefilm on Vimeo.

CEO’s boardoom

Milieudefensie // Najaarscampagne // ENG SUBS from Wefilm on Vimeo.

Anti Roken in RTL Late Night

RTL Late Night // Bas Welling // Anti Roken from Wefilm on Vimeo.

John Lewis in RTL Late Night

BEAU // Bas Welling // Hommage John Lewis kerstcommercials from Wefilm on Vimeo.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.