Bas Welling

Booking request

Bas Welling

Bas Welling

Bas Welling

Bas Welling (1983) is mede-eigenaar en executive producer van Wefilm. Wefilm is een prijswinnende productiemaatschappij, gericht op het ontwikkelen van filmcampagnes die het publiek niet worden opgedrongen, maar zo spraakmakend zijn dat de doelgroep het onderling deelt. Creativiteit staat daarin centraal. Naast zijn werkzaamheden bij Wefilm heeft Bas een eigen rubriek over creativiteit op BNR Nieuwsradio en sprak hij op events van o.a. TEDx, Google en Rabobank.

Wefilm bouwde een achtbaan in een te koop staand huis voor ABN AMRO (68 miljoen views), liet Max de Hacker Nederland ontregelen (31 miljoen views) en filmde echte speeches voor de veelbekroonde DELA-campagne “Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan”. Daarnaast werkt Wefilm voor merken als Heineken, Vodafone en Red Bull. De producties zijn meer dan 180 miljoen keer bekeken op YouTube.

Met het winnen van drie exclusieve Grand Prix’s op grote reclamefestivals kregen deze producties de hoogst mogelijke waardering. De films wonnen tien Leeuwen op het prestigieuze festival van Cannes (inclusief de Grand Prix), negen Lampen bij de Nederlandse reclameprijs ADCN (inclusief de Grand Prix), vier Eurobest Awards en meer.

Hoe ga ik viral?
Bas is expert op het gebied van virals en spraakmakende marketingcommunicatie. Hij geeft zijn visie op wat een succesvolle viral inhoudt en waar deze aan moet voldoen. Hierop voortbordurend deelt hij zijn kennis over de nieuwe positie die merken aannemen: het gaat steeds meer om communicatie mét de consument, in plaats van de ouderwetse eenrichtingsverkeer.

De durf om innovatief te zijn
Creativiteit en innovatief denken zijn sleutelfactoren in het werk van Wefilm. Hoe zorg je er voor dat je die waarden waar kunt maken? Bas geeft een inspirerend inzicht in het creatieve proces tijdens het maken van vernieuwend werk. Hij gebruikt daarbij sprekende voorbeelden uit eigen portfolio en dat van anderen.

Hoe verover je de wereld met creativiteit?
Bas startte met ondernemen op zijn 16e. Als jonge ondernemer vond hij een niche in de Nederlandse markt en heeft zijn bedrijf daarin gepositioneerd. Inmiddels gaat hij met Wefilm over de grens en zijn ook de eerste buitenlandse successen een feit. Langs zijn eigen verhaal vertelt hij hoe het nemen van risico’s en het vinden van je passie kan leiden tot een succesvol bedrijf.

Bas Welling (Wefilm) host at TEDxUtrecht 2014 from Wefilm on Vimeo.

Bas Welling bij De Wereld Draait Door from Wefilm on Vimeo.

Roel Welling en Bas Welling (Wefilm) te gast bij Gouden Loeki 2015 from Wefilm on Vimeo.

Bas Welling te gast bij Upload TV from Wefilm on Vimeo.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.