Ben van der Burg

Booking request

Ben van der Burg

Ben van der Burg

BenvanderBurg

Ben van der Burg is Commercieel Directeur bij Triple. Triple ontwikkelt applicaties voor de mobiele telefoon, ontwikkelt virtual reality software en bouwt kunstmatige intelligentie oplossingen. Hij maakt een podcast over technologie (De Technoloog) en heeft een wekelijkse column op BNR nieuwsradio. Verder wordt hij regelmatig gevraagd als commentator over technologie.

Ben is een specialist in het uitrollen van digitale innovaties en het formuleren van digitale strategie. Vragen die aan de orde kunnen komen zijn: hoe past deze innovatie in het eco-systeem, welk businessmodel moeten we gebruiken, wat is de beste lancerings strategie, zit de gebruiker op deze innovatie te wachten, of hoe vergroten we het gebruik van onze service. Ben behaalde zijn MBA aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Ben was tussen 1986 en 1991 actief in het langebaan-schaatsen, in 1990 werd hij tweede op de WK Allround in Innsbruck, achter Johann Olav Koss en voor kompaan Bart Veldkamp.

Doe de Technology Quiz met Ben van der Burg en vind uit wie het meeste weet over apps, gadgets en internet trends!

Na de sport studeerde hij Nederlandse Taal- en Letterkunde om vervolgens televisieprogramma’s te gaan maken, literaire schaatsboeken uit te geven, columns te schrijven en schaatscommentaar voor Eurosport te verzorgen. Hij startte twee digitale startups: Slidejockey (presentatie tool) en Repudo (de voorloper van Pokémon Go).

Vanaf 2000 werkte hij bij het mobiele telefonie-bedrijf Vodafone in Nederland en Japan.Na Vodafone verbreedde hij zijn kennis van de digitale wereld bij online advertentie bureau WebAds. Daar hield hij zich bezig met de verdienmodellen voor uitgevers.

Ben is een gepassioneerd spreker en dagvoorzitter en heeft veel ervaring op het gebied van mobiele toepassingen, virtual reality en kunstmatige intelligentie. Hij spreekt hoe je tot innovaties komt in het digitale landschap en hoe je die implementeert in je organisatie.


”Ben was onlangs dagvoorzitter tijdens een intern event bij het UWV en hij deed het super goed! Wat een leuke, inspirerende man. Hij had zich goed in de materie verdiept en stelde zich bijzonder belangstellend en toegewijd op. Complimenten!”
-– Neeltje Kuijpers, UWV

Ben van der Burg, CrossMedia Congres 2016

Ben van der Burg @ Cross Media Congres 2016 from punkmedia on Vimeo.

Ben van der Burg, CIO Day, 2015

Ben van der Burg, Top Names, 2012

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.