Camiel de Lange van Bergen

Booking request

Camiel de Lange van Bergen

Camiel de Lange van Bergen

Camiel de Lange van Bergen

Camiel de Lange van Bergen is mede-oprichter van Ace & Tate, het Amsterdamse brillenmerk dat in eerste instantie is opgericht om brillen online te verkopen en welke de traditionele brillenmarkt volledig op zijn kop heeft gezet. Ace & Tate is in 5 jaar tijd gegroeid naar een omni-channel Europees lifestyle merk met ruim 500 medewerkers.

Inmiddels heeft Ace & Tate bijna 40 fysieke winkels, in Nederland maar ook in onder andere Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Scandinavië. Doordat zij de volledige waardeketen en klantervaring controleren, van productie tot verkoop aan consument, kan Ace & Tate stijlvolle brillen van hoge kwaliteit leveren tegen een toegankelijke prijs.

Naast oprichter vervulde hij de rollen van COO en CMO. In 2018 besloot hij het bedrijf te verlaten om weer een kleine startup te beginnen. Als aandeelhouder is hij nog actief betrokken bij het bedrijf.

Camiel de Lange van Bergen

Zijn nieuwe onderneming, slic., houdt zich bezig met de online verkoop van keukenproducten. Het motto van slic. is ‘design kitchen essentials made accessible’. Net als bij brillen, bestaat er ook bij keukenproducten grote onduidelijkheid bij de consument over wat bijvoorbeeld een kwalitatief goed mes of een braadpan is en waar je op moet letten. Camiel probeert dit op te lossen door dezelfde werkwijze toe te passen als hij bij Ace & Tate mede heeft ontworpen. Op 1 maart 2019 is het jonge bedrijf officieel gelanceerd.

Voordat hij Ace & Tate oprichtte werkte Camiel bij Facebook en Rocket Internet Benelux, waar hij bij beide bedrijven de eerste Nederlandse medewerker was. Hier heeft hij ervaring opgedaan met het opzetten van nieuwe ondernemingen in snelgroeiende en dynamische omgevingen.

Camiel vertelt vol enthousiasme over hoe je een succesvolle onderneming kan opzetten. Hij is gespecialiseerd in ondernemerschap, e-commerce, operations en online strategy.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.