Christiaan Alberdingk Thijm

Christiaan speaks Engels, Nederlands

Topics: Internetrecht, Privacy, Security

Services: Dagvoorzitter, Keynote, Panel, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Christiaan Alberdingk Thijm

Christiaan Alberdingk Thijm

ChristiaanAlberdingkThijm

Christiaan Alberdingk Thijm is een van de oprichters van Bureau Brandeis, een advocaten kantoor gespecialiseerd in technologie en internetrecht. Eerder richtte hij al SOLV advocaten op, en staat bekend als advocaat in baanbrekende rechtszaken over internetrecht, auteursrecht en aansprakelijkheid van tussenpersonen. Hij is zowel een vertrouwde adviseur voor cliënten als KPN, Netflix en eBay als een ervaren procesadvocaat.

Hij verwierf internationale bekendheid door met succes de makers van KaZaA te verdedigen in een procedure tegen muziekorganisatie Buma/Stemra. Door de overwinning werd KaZaA het eerste “legale” bestandsuitwisselings- programma ter wereld. En zo is hij al jaren bezig met het creëren van baanbrekende jurisprudentie en als advocaat betrokken bij alle nieuwe technologische ontwikkelingen.

Christiaan is gespecialiseerd in privacy, bestuursrecht, intellectuele eigendom en Europees & Mededingingsrecht. Hij heeft een bijzondere belangstelling voor de interactie tussen recht en nieuwe technologieën en hij behandelt graag principiële zaken voor innovatieve ondernemers.

Alberdingk Thijm is vaste commentator bij BNR en publiceert regelmatig wetenschappelijk werk als opiniestukken over de juridische aspecten van internet (Volkskrant, NRC Handelsblad en Het Financieele Dagblad).

In 2001 schreef hij het boek Privacy vs. auteursrecht in een digitale omgeving.
In 2004 is zijn boek “Het Nieuwe Informatierecht. Nieuwe regels voor het internet” verschenen.
Zijn roman Het proces van de eeuw (2011) is een klassieker onder juristen.

Hij is Founder en Chairman van Clinic, een rechtswinkel gespecialiseerd in intellectuele eigendom en informatierecht. Deze wordt gerund door rechtenstudenten en adviseert startups uit de technologie-, media- en communicatiesector.
De studenten worden begeleid door docenten van de rechtenfaculteit en door advocaten van verschillende kantoren.

Christiaan Alberdingk Thijm is een veelgevraagd spreker over auteursrecht, het recht op privacy, informatierecht en e-commerce op seminars en congressen. Hij is als docent intellectuele eigendom en informatierecht verbonden aan het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam en geeft ook regelmatig cursussen.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.