Dagan Cohen

Dagan speaks Engels, Nederlands

Services: Dagvoorzitter, Keynote, Panel, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Dagan Cohen

Dagan Cohen

Dagan Cohen

Toen Dagan Cohen gevraagd werd om een nieuwe strategie te ontwerpen voor het kleine filmtheater De Uitkijk aan de Prinsengracht in Amsterdam, kwam hij met een briljant idee: Upload Cinema. Upload Cinema brengt de beste video’s van het web naar het witte doek.

Film verandert door het web. Niet alleen hoe films gedistribueerd worden, maar vooral de manier waarop ze worden geproduceerd en bekeken. Het draait steeds meer om sociale activiteit en samenwerking. Met webvideo gebeurt dit meestal thuis achter de computer. Upload Cimema wil, juist door de sociale interactie, de film weer terug brengen naar het bioscoop. Films worden ingezonden door het publiek en elke twee maanden wordt een nieuw programma vol vermakelijke internetfilmpjes gepresenteerd in inmiddels meer dan 15 bioscopen in binnen- en buitenland.

Tijdens zijn werk als executive director bij Draftfcb, een van de grootste reclamebureaus van de wereld, won Dagan verschillende prijzen waaronder 2 Cannes Lions en 4 Art Directors Nederland awards. Mede door deze successen had hij zitting in de jury bij de Cannes Lions, Eurobest, Dutch Design Awards en talloze andere competities.

Begin 2012 verliet Dagan Draftfcb om creatief entrepreneur te worden en het concept van Upload Cinema nog verder uit te bouwen. Verder startte hij diverse bedrijven op waaronder: Whocares.me, een online platform met een focus op het delen van inspirerende, kleinschalige initatieven voor een betere wereld en SAAM, een online applicatie welke TV en Twitter samenbrengt in één scherm. Momenteel is Dagan werkzaam bij als Creative Director bij Social Inc een social media en brand publishing bureau in Amsterdam. Hun missie is om betrokkenheid tussen merken en mensen te vergroten.

Dagan studeerde omgevingsvormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, hij werkte als kunstenaar en als onafhankelijk creatief ondernemer, hij was mede oprichter van de Supper Club Amsterdam (1992 -1995) en werkte als art director bij Saatchi en Saatchi Nederland (1995). Verder was hij creatief directeur van Saatchi interactive (1996), Lintas interactive (1998), Ozlo (2000), Lowe Live (2002), Draft Worldwide (2004) en was executive creative Director van Draftfcb (2006-2012).

Dagan spreekt over web video, creatieve ideeën, brand interaction strategy en concepten.

Dagan Cohen in DWDD over Hoaxes:

Dagan Cohen op The Next Web 2012

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.