David Lemereis

Booking request

David Lemereis

David Lemereis

David-Lemereis

David Lemereis is freelance journalist, internet- en tv persoonlijkheid en spreker met een passie voor wetenschap en technologie. In zijn lezing The Future is Now neemt David het publiek mee naar de toekomst die allang begonnen is. David noemt zichzelf geen futuroloog maar een science factwatcher die de feiten op een rijtje zet om aan te tonen dat de veranderingen veel sneller op ons komen als gedacht. Wat de labs vandaag ontwikkelen is de science fiction van gisteren.

Zo worden miljoenen boeken op Amazon niet door mensen maar bots geschreven. En wat te denken van wiskundeleerlingen die met de gratis Photomath scanapp algebrasommen in een handomdraai oplossen? Of kunstmatig Intelligente computers die net als een creatieve kok lekkere kookrecepten samenstellen? Zelfrijdende auto’s die van autoverzekeringen, chauffeurs en ongelukken verleden tijd maken? Een drone om je pols, die kan opstijgen om selfies te maken? Pillen met microchips en elektronische pleisters? Dat Chinese ondernemers al huizen met vijf verdiepingen 3D printen en labs zelfassemblerende objecten 4D printen? Dat studenten bacteriën met nieuwe eigenschappen ontwerpen door biologische lego blokjes online te bestellen? Het is geen toekomstmuziek maar realiteit.

Met zijn passie voor het onderwerp en liefde voor verhalen vertellen houdt David zijn publiek tijdens zijn lezing van begin tot het einde geboeid. David ziet de nieuwste ontwikkelingen vooral als ‘opportunities’ die bedrijven en individuen ongekende kansen bieden. Zelfs op persoonlijk niveau, ondervond David aan den lijve. Mede dankzij de recente ontwikkelingen op het gebied van kankerbehandelingen overleefde David vorig jaar lymfklierkanker. Zijn blonde krullen kregen een tweede, fantastische kans.

David is iedere week op televisie en online te zien in het programma Bright TV waarin hij een reportage maakt over een nieuwe ontwikkelingen of met zijn gadgetcolumn de Uitpakparty. Bovendien geeft hij meerdere malen per jaar een tijdens het Bright Day evenement een live gadgetshow vol infotainment die al negen jaar volle zalen trekt.

Naast tv, radio en internet, schrijft David als journalist voor verschillende tijdschriften, kranten en bedrijfsmedia. David is de expert op technologie en wetenschap en levert een inspirerende ervaring voor zijn publiek in woord, schrift of bewegende beelden.
David is tweetalig opgevoed, woonde negen jaar in de VS en spreekt vloeiend Nederlands en Engels

David inspireerde met zijn lezingen o.a. mensen van Philips, Achmea, BAM, Tebodin, the Amsterdam Internet Exchange, the Ceasar Group en the Night of the Nerds.

Eind 2007 was David één de drie presentatoren van het VPRO-televisieprogramma ‘In de ban van het ding’. David speurde de wereld af op zoek naar de meest recente wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen.

Door de jaren heen heeft David artikelen geschreven voor tijdschriften en kranten zoals Bright, P/f Glamsterdam, WinQ, Living Media, Sprout, MacWorld, Net magazine, Wired, Publish, Power Unlimited, Mitsubishi Magazine, International Correspondent, Volkskrant, Readers Digest en meer. Hij schreef ook teksten voor Friesland Foods, Pioneer, Vodafone, ABN AMRO, Sogeo, Jumbo, UPC en KPN.

Testimonials:

“David is een enthousiaste, gedreven verteller met veel humor. Hij weet zich uitstekend te verplaatsen in de klant waardoor zijn verhaal niet alleen relevant en innoverend is maar daarnaast ook zeer waardevol kan zijn voor het maken van strategische afwegingen. Tenslotte is David uitstekend in staat zijn verhaal in een workshop-vorm aan te bieden.”

Henk de Koning
Directeur de Koning & Partners

“David geeft binnen Koninklijke BAM Groep n.v. ieder jaar de workshop module ‘The Future is Now’. Een inspirerende en zeer gepassioneerde David, opent de ogen van de medewerkers van BAM m.b.t. hoe de wereld op technologisch en wetenschappelijk vlak razend snel verandert.”

“Niet alleen vertelt David over de ontwikkelingen maar hij laat deelnemers de technologieën ook ervaren en voelen met de door hem meegebrachte hi-tech snufjes. David zet met interactieve workshop en lezing het heden en de toekomst in sneltrein vaart neer. De deelnemers komen uit deze module met meer energie en inspiratie.”

Tim Welling
Hoofd BAM Business School & BAM Vakschool 

“David verzorgt bij Bright al jaren als vast gezicht de Uitpakparty. Hij heeft al honderden recensievideo’s gemaakt die grotendeels verantwoordelijk zijn voor de ruim 3 miljoen views op ons YouTube-kanaal. Daarnaast heeft hij op 25 Bright Nights en tot nu toe 3 Bright Days de live Uitpakparty gepresenteerd. Dat doet hij op dermate onnavolgbare wijze dat de gadgetshow het huzarenstuk van de dag is geworden.”
–Erwin van der Zande, Hoofdredacteur Bright Magazine

 

Slimme scan voor een behandeling op maat (video voor Philips):

Reportage synthetische biologie:

video uitpakparty:

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.