Ellen ter Gast

Ellen spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Artificial Intelligence, Ethics

Services: Keynote, Panel, Presentatie

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Ellen ter Gast

Ellen ter Gast

Ellen ter Gast

Dr Ellen ter Gast is medisch bioloog en filosoof met een zeer brede werkervaring. Ze deed onderzoek naar de lerende organisatie, was consultant en schreef een proefschrift over de rol van de muis in de biotech-revolutie. Ellen doceerde meer dan 10 jaar colleges bio-ethiek aan verschillende universiteiten en art-science aan een interdisciplinaire kunstopleiding. Ze werkt graag samen met kunstenaars en was betrokken bij verschillende (bio)kunstprojecten, waaronder the modular body van Floris Kaayk. Zij runt een adviespraktijk voor organisaties die ‘het goede doen’ in praktijk willen brengen en ondersteunt professionals bij het vergroten van hun morele weerbaarheid.

Haar geheime wapen is zonder twijfel die multidisciplinaire achtergrond. In haar lezingen combineert Ellen inzichten uit de filosofie, de biologie, de organisatiewetenschappen en de kunsten. Zij gelooft niet in de grenzen van disciplines. De meest interessante inzichten doet ze op daar waar disciplines zich met elkaar mengen.

Ellen ter Gast

Ellen is een gedreven spreker met inhoud. Voor haar betogen maakt ze altijd gebruik van actuele inzichten uit de wetenschap. De belangrijkste ingrediënten voor haar lezingen komen uit de beeldende kunst, film en literatuur. Onlangs verscheen haar boek De dappere kijker, Waarom Netflix ons meer te bieden heeft dan Kant?, waarin ze betoogt dat we voor het ontwikkelen van onze moraal beter series kunnen kijken dan filosofieboeken lezen.

Fragment Spijkers met Koppen.

Hoe werkt klonen? Ellen ter Gast legt het uit in Pauw.

Ellen geeft niet alleen lezingen, zij is ook een veelgevraagd panellid bij debatten en is regelmatig te beluisteren op radio en televisie waar ze spreekt over ontwikkelingen in de biotechnologie, human enhancement, dating apps en cyborgtechnologie. Ze heeft een uitgesproken mening en spreekt heldere taal. Ze is in staat ingewikkelde zaken op een toegankelijk wijze en met humor over te dragen. Ze combineert  een zakelijke uitstraling moeiteloos met een ontwapenende stijl. Dat maakt haar tot de ideale spreker voor organisaties die iets anders willen dan “een man in pak”.

Ellen is adviseur voor het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds voor creatieve industrie. Ze spreekt over Biotechnologie, Cyborgs, Klonen, Orgaantransplantatie, AI & Robots, Science & fiction, Art Science – biokunst, NETFLIX, God, wetenschap en de vrije wil

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.