Emily Jacometti

Booking request

Emily Jacometti

Emily Jacometti

Emily Jacometti spreker

Emily Jacometti, bekend om haar pionierswerk op het gebied van gamification en digitale educatie, is een toonaangevende ondernemer en spreker binnen de technologiewereld. Als medeoprichter van HackShield Future Cyber Heroes en Hero Center, heeft ze zich ingezet om maatschappelijke impact te genereren door de kracht van spel en storytelling. HackShield, een innovatief spel dat kinderen leert zich te wapenen tegen cybercriminaliteit, heeft sinds de lancering in 2019 aanzienlijke erkenning ontvangen, waaronder de prestigieuze Computable Award voor het ICT-project van het jaar.

Op 24-jarige leeftijd, direct na school en zonder ervaring, begon Emily haar eerste bedrijf, Flavour, boven een autogarage in Amsterdam. Flavour ontwikkelde maatwerk gaming- en gamificationproducten. Binnen tien jaar groeide de start-up uit tot een multinational met meer dan honderd medewerkers.

In 2019 besloot ze een andere koers te varen: ze stopte met het leveren van maatwerkproducten en richtte zich nog meer op maatschappelijke kwesties. Zo ontstond HackShield, dat inmiddels in zes landen actief is en veertig medewerkers telt. Flavour ontwikkelde zich verder als het overkoepelende bedrijf waar HackShield onder valt. Daarnaast biedt het ook gamification-producten aan andere organisaties aan met de bouwstenen die voor HackShield zijn ontwikkeld. Ten slotte past ze de methode die voor HackShield werd gebruikt, Hero Centered Design, toe bij de ontwikkeling van producten voor andere organisaties.

Emily Jacometti spreker

Emily is als co-CEO verantwoordelijk voor de ontwikkeling van gamification- en storytelling-software die op grote schaal wordt ingezet voor educatieve en transformatieve doeleinden. Onder haar leiding heeft Flavour meerdere nationale en internationale prijzen gewonnen, die de effectiviteit en innovativiteit van hun methoden bevestigen.

Naast haar ondernemerschap, is Emily ook actief als bestuurslid bij de Dutch Games Association, waar ze zich specifiek inzet voor de serieuze games industrie in Nederland. Haar inzichten en ervaringen als vrouw in de technologie deelt ze regelmatig als spreker op conferenties en seminars, waar ze onderwerpen als ondernemerschap, gamification, hero-centered design en diversiteit behandelt.

Emily Jacometti spreker

Enkele van haar lezingen:

HackShield Future Cyber Heroes en Digitale Vaardigheden

Wat gebeurt er als kinderen hun eerste telefoon krijgen of de digitale wereld betreden? Hoe zorgen we ervoor dat ze veilig internetten? Emily Jacometti neemt je mee in de wereld van HackShield, waar gamification wordt gebruikt om cyberveiligheid educatie leuk en effectief te maken. Ontdek hoe HackShield een gemeenschap opbouwt die honderdduizenden kinderen, ouders en grootouders bereikt, en hen transformeert tot de nieuwe digitale verkenners van deze tijd. Met realistische missies en uitdagingen biedt HackShield een veilige omgeving waar kinderen essentiële vaardigheden leren en oefenen, zoals het herkennen van phishing-aanvallen, het creëren van sterke wachtwoorden en het beschermen van hun privacy.

Innovatie en Ondernemerschap

Emily deelt haar inspirerende reis als innovatieve ondernemer in de technologiesector. Vanaf de rommelige start boven een autogarage in Amsterdam tot het leiden van multinationale bedrijven, Emily’s verhaal is er een van veerkracht, creativiteit en doelgericht leiderschap. Ze bespreekt openhartig de uitdagingen en successen van het bouwen van bedrijven die gamification en storytelling gebruiken voor maatschappelijke impact. Emily’s inzichten in innovatie, omgaan met tegenslagen en het heropbouwen van sterke bedrijven zullen aspirant-ondernemers inspireren en voorzien van de nodige tools om betekenisvolle impact te creëren met hun ondernemingen.

Inclusiviteit en Diversiteit in Tech

Als fervent voorvechter van gendergelijkheid en diversiteit in de technologie bespreekt Emily het belang van een toegankelijke digitale revolutie. Ze belicht de rol van organisaties in het bevorderen van inclusieve culturen en het ontwerpen van producten die voor iedereen toegankelijk zijn. Met een mix van humor en praktijkervaring deelt Emily praktische tips over hoe bias in innovatie te overwinnen en diversiteit binnen teams te waarborgen. Haar levendige presentatie benadrukt hoe meerdere perspectieven leiden tot betere producten en een inclusievere tech-omgeving.

De Kracht van Gamification en Hero Centred Design

Emily’s expertise in gamification en de door haar ontwikkelde Hero Centred Design (HCD) methode bieden een unieke benadering van probleemoplossing. Leer hoe HCD, dat het perspectief van de eindgebruiker centraal stelt, kan worden toegepast om succesvolle veranderingen en innovaties in verschillende sectoren te stimuleren. Emily’s lezing bevat boeiende voorbeelden van hoe gamification en HCD effectief zijn ingezet in digitale leeromgevingen, organisatieverandering en productontwikkeling. Haar inzichten bieden praktische strategieën voor het benutten van gamification om betrokkenheid te vergroten en impactvolle resultaten te behalen.


Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.