Emily Jacometti

Booking request

Emily Jacometti

Emily Jacometti

Emily Jacometti spreker

Emily Jacometti is ondernemer die zich bezig houdt met van Gaming for good. Ze heeft in het laatste decennium vier bedrijven opgericht in applied gaming, gamification en storytelling. Haar meest bekende bedrijf is Flavour, wat Gamification en Storytelling Software maakt. De laatste tijd focused Emily zich steeds meer op maatschappelijke impact, onder andere met Hackshield, een online game dat kinderen zich spelenderwijs leert wapenen tegen cybercriminaliteit. Hackshield won in 2019 de Computable Award voor ICT project van het jaar.

Emily is sinds juni 2021 bestuurder van de Dutch Game Association.

Als 24-jarige direct uit school en zonder ervaring begon Emily Flavour boven een autogarage in Amsterdam. In tien jaar tijd groeide de start-up uit tot een multinational met meer dan honderd mensen in dienst, werd het bedrijf breed uitgemeten in de media en zowel nationaal als internationaal bekroond met prijzen. Totdat alles instortte en ze opnieuw moest beginnen.

Emily is inmiddels CEO van meerdere bedrijven, waaronder Hackshield en Quinn en ze wordt regelmatig uitgenodigd voor panels en als keynote speaker. Ze spreekt over haar ervaring als vrouwelijke ondernemer in de innovatieve sector van gamification. Ze praat openhartig over hoe het is om te falen en weer op te krabbelen. Wat is er voor nodig om vanuit purpose een bedrijf op te bouwen dat door middel van innovatie en gamification maatschappelijke impact heeft?

Emily spreekt onder andere over ondernemerschap, gamification, hero centred design, digital, innovation, technology trends, disruption, gendergelijkheid en diversiteit, purpose en maatschappelijke impact. Een aantal voorbeelden van haar lezingen:

Ondernemerschap

Jacometti neemt de aanwezigen mee in haar reis als (Female) Founder in de ICT industrie. Ze vertelt over de rommelige start in een garage en over de onverwachte groei van haar bedrijf. Ze is openhartig over de harde weg naar succes, falen en de grootste obstakels die ze tegen is gekomen. Ook legt ze uit hoe ze samen met haar partners opnieuw moest beginnen en wat de hardste lessen waren van het ondernemerschap tot nu toe. Emily schetst het beeld van een enorm succesvol bedrijf dat uiteindelijk instortte en hoe dit leidde tot de wederopbouw van een nieuw bedrijf wat volledig gedreven wordt door purpose.

Gendergelijkheid en diversiteit

Technologie is inmiddels overal en de ICT heeft een grote verantwoordelijkheid in het vormgeven van de toekomst. Emily praat over de digitale revolutie en hoe deze toegankelijk zou moeten zijn voor iedereen. Zowel vanuit het perspectief van organisaties als dat van de eindgebruiker: wat kunnen organisaties doen om te zorgen voor een inclusieve cultuur? En hoe richt je een designproces zo in dat het eindproduct toegankelijk is voor iedereen? Daarnaast stipt ze op een grappige maar confronterende wijze aan wat haar eigen ervaring is met het gebrek aan diversiteit, wat de rol is van bias in innovatie en geeft ze praktische tips over hoe je kan zorgen voor diversiteit. Een praktische lezing die relevant is voor elke organisatie. Want meerdere perspectieven zorgen voor meer inclusie, voor diversiteit en, ook niet onbelangrijk, voor betere producten.

Gamification en de Hero Centred Design methode

Jacometti spreekt over de werking van gamification, hoe dit een rol speelt bij alle beslissingen die we dagelijks nemen en hoe we daarbij bewust en onbewust beïnvloed worden. De afgelopen jaren ontwikkelde Emily binnen haar bedrijf de Hero Centred Design-methode. Dit is een methode die mensen dwingt om vanuit het perspectief van de eindgebruiker te denken. Door gebruik te maken van eeuwenoude kennis over de mens als verteller, spelletjesspeler, puzzelaar en probleemoplosser geeft ze handvaten om ingewikkelde trajecten succesvol te doorlopen. Ze heeft ondertussen flink wat ervaring opgedaan en in haar lezingen gebruikt ze dan ook veel voorbeelden van het succesvol toepassen van de HCD methode in verander- en innovatietrajecten, in gamification en in digitale leeromgevingen.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.