Ernesto Spruyt

Booking request

Ernesto Spruyt

Ernesto Spruyt

Ernesto Spruyt

Ernesto Spruyt is naast ondernemer in zijn eigen startup Tunga ook verantwoordelijk voor het interne acceleratieprogramma van de Telegraaf Media Groep. Daarnaast begeleidt hij al jaren startups en corporate innovatiemanagers via onder andere Growth Class, YES!Delft en Google Launchpad.

Bedrijven helpen om nieuwe paden te bewandelen is altijd de rode draad in zijn avontuurlijke carriere geweest. Ernesto hielp als ondernemer 7 jaar lang Nederlandse bedrijven de Russische markt te betreden, lanceerde bij Solidaridad een nieuw programma voor ethisch gewonnen goud, begeleidde innovatietrajecten bij WoltersKluwer, FrieslandCampina en Unilever, werd co-founder van tech startup Mobbr en was in 2012 nauw betrokken bij de lancering van de Windcentrale; nog altijd het grootste crowdfunding project van Nederland (EUR 7 miljoen).

Social impact
Daarbij probeert Ernesto altijd een positieve maatschappelijke impact na te streven. Hij is visiting professor aan de EADA business school in Barcelona op het gebied van ethical marketing en was in het verleden betrokken bij een keur aan social enterprises en maatschappelijke organisaties, waaronder Solidaridad, Stichting DOEN, Willem&Drees, Tony’s Chocolonely en de Windcentrale. Zijn specialiteit is mainstream klanten duurzame keuzes te laten maken. Recentelijk startte Ernesto Tunga, een platform dat software developers uit Afrika linkt aan westerse (tech) bedrijven.

Keynote digitale transformatie en duurzaamheid
De meeste organisaties zijn op een of andere manier wel bezig met Digitale Transformatie en Duurzaamheid. Dat dit belangrijke thema’s zijn, is voor hen geen nieuws. Maar in de realiteit blijkt het vaak best moeilijk om deze ‘buzzwords’ organisatiebreed tot leven te brengen.

Met zijn ervaring bij Tunga en Yes!Delft begeeft Ernesto Spruyt zich als jaren op het snijvlak van innovatie en duurzaamheid. Bij de crowdfundingsactie voor de lancering van de Windcentrale ervaarde hij zelf hoe digitale technologie kansen oplevert voor de energietransitie.

In deze keynote illustreert Ernesto aan de hand van tal van praktijkvoorbeelden hoe digitale technologie onze manier van organiseren verandert, en welke kansen dat oplevert voor verduurzaming:
– welke organisatievormen mogelijk worden door digitale technologie (platform-organisatie)
– waar en hoe je deze organisatievormen terug ziet in tal van sectoren
– van macro naar micro: hoe je deze inzichten kunt gebruiken om je eigen werkprocessen makkelijker en duurzamer te maken (‘smart working’)
– hoe je digitale innovaties het best kunt laten landen in je organisatie
– en hoe je duurzaamheid het best kunt borgen tijdens dit proces

Op zoek naar uitdaging?
Ernesto is een no-nonsense ondernemer die het publiek graag uitdaagt met onconventionele standpunten en onverwachte inzichten. Hij is niet een pure zender, maar zoekt graag de dialoog op met het publiek. Ernesto kan zich snel inleven in de specifieke context van de doelgroep en schakelt makkelijk tussen abstracte concepten en de praktijk van alledag.

Ben je op naar iemand die weet hoe je de startup-manier van werken toepast in een corporate omgeving? Of naar iemand die laat zien dat het nastreven van maatschappelijke impact met je business loont? In beide gevallen ben je bij Ernesto aan het goede adres.

Impression presentation Ernesto Spruyt at Crowdsourcing Week

Mobbr Interview with Co-Founder Ernesto Spruyt

Ernesto Spruyt – 7 Ditches TV

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.