Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan spreekt Engels, Nederlands

Onderwerpen: Blogging, Disruption

Services: Brainstorm, Dagvoorzitter, Presentatie, Workshop

Meer info: LinkedIn, Website, Twitter,

Aanvraag expert

Ernst-Jan Pfauth

Ernst-Jan Pfauth

31559331840_5827d74cd0_h

Ernst-Jan Pfauth (1986) is uitgever en mede-oprichter van De Correspondent, een advertentievrij journalistiek platform met 48.000 betalende leden en 45 medewerkers. Hij is geobsedeerd door innovatie in media. Daar schrijft hij elke zaterdagmorgen een nieuwsbrief over, waar ruim 2.200 vakgenoten op geabonneerd zijn, en praat er maandelijks over met Alexander Klöpping in hun podcast

Eerder was Ernst-Jan de eerste hoofdredacteur van The Next Web en hoofd digitaal bij NRC Handelsblad. Hij schreef twee boeken over bloggen.

Het Amerikaanse blad Forbes nam Ernst-Jan in 2016 in de lijst van 30 meest interessante Europeanen onder de 30 op. Het Council for the United States and Italy (opgericht door David Rockefeller) nodigde hem in 2016 uit voor de prestigieuze Young Leaders Conference.

Innovatie in media

Ernst-Jan heeft lezingen gegeven op onder andere South by Southwest (SxSW), The Next Web Conference, The International Journalism Festival en het World Publishers Forum. Op het journalistieke instituut van Harvard en bij New York University gaf hij gastcolleges. Hij vertelt graag over online innovatie, en hoe u daar met uw organisatie op in kunt spelen.

Het is nu voor elke organisatie mogelijk om een directe band op te bouwen met haar publiek, of dat nu consumenten, andere bedrijven of eigen werknemers zijn. Ernst-Jan kan tijdens een lezing of workshop vertellen hoe, en zijn ervaring met (social) media is goed toe te passen op andere typen organisaties. Onder andere de NOS, IDEO, NTR, Sanoma, Deloitte, Vodafone, Adobe, NCRV, Essent, Mirabeau, Aegonen het Rathenau Instituut gingen u voor.

Presentator en interviewer

Ernst-Jan is daarnaast een ervaren presentator. Hij presenteert vaak culturele talkshows (zoals Literaturfest en Artfest), en interviewde schrijvers als Donna Tartt, Herman Koch, Jonathan Safran Foer, Connie Palmen en David Sedaris.

Daarnaast interviewde hij op congressen directeuren en vice presidents van onder andere Google, Vodafone, Adobe, Wipro, Accenture, TNT en Endemol.

Voor De Correspondent presenteert hij de theaterprogramma’s, zoals een avond over de toekomst van bankieren met Joris Luyendijk in een uitverkochte Amsterdamse Stadsschouwburg. Ook presenteert Ernst-Jan culturele programma’s onder andere voor de VPRO en De Nationale Opera & Ballet en op festivals als Lowlands en Crossing Border. Daar ontving hij gasten als Joep van Lieshout, Typhoon en Hans van Manen.

Testimonials 

Ernst-Jan Pfauth vertelde een authentiek en helder verhaal over hoe je als modern mediamerk omgaat met je publiek. Hoe je bijvoorbeeld geïnteresseerde lezers optimaal prikkelt tot een lidmaatschap van – in dit geval – De Correspondent als een platform dat traditionele journalistieke waarden koppelt aan een vernieuwende aanpak: een aanpak waarbij het publiek ideeën in kan brengen en kan bijdragen aan de inhoud van spraakmakende artikelen. De wisdom of the crowd overtreft immers altijd de meest briljante journalist. Ernst-Jan Pfauth liet tijdens de Mediafacts Nationale Uitgeefdag 2016 een visueel aantrekkelijk vormgegeven presentatie gepaard gaan met welsprekendheid en een zelfverzekerde stage performance.
Wim Danhof, Hoofdredacteur Mediafacts

Ernst-jan begint zijn workshop met een uitleg hoe en waarom hij in 2006 is begonnen met bloggen. Hij doet dit zo enthousiast en bezield dat iedereen vanaf het begin geboeid was. Hij betrekt de groep actief maar zet ze ook zelf aan het werk: een goede combinatie. Zijn grootste kracht is dat hij het nut en plezier van bloggen weet over te brengen met als gevolg dat een kwart van onze groep al is begonnen. Ernst-jan is inmiddels een autoriteit in de blog wereld maar is absoluut niet belerend. Hij luistert, staat open voor nieuwe ideeën en wil leren. Hij is gewoon heel enthousiast en dat hebben we gemerkt. Een aanrader…
–Floor Weber, Mirabeau

Wilde je even laten weten dat alle aanwezigen een top event hebben gehad. Achteraf allemaal positieve reactie gehad. Daarnaast begint het bloggen nu echt los te komen. Er komen steeds meer mensen die zich aanmelden om te bloggen. Sterker nog, steeds meer afdelingen bespreken het als onderdeel van hun nieuwe strategie. Daar worden wij natuurlijk erg blij van.
–Marco Dalmeijer, Deloitte.

Ernst-Jan is one of those young guns, eager to learn and not afraid to see it his way and act on it. Old journalistic farts should listen to him before they turn obsolete. He is living the future.
–Tim Overdiek, Deputy Editor-in-Chief at NOS News (Dutch national public broadcasting)

Workshop Blogging: We vonden het een hele inspirerende en nuttige workshop. Vooral de koppeling die je kon maken naar een organisatie als Essent was erg fijn.
Shirley Klever, Essent

ErstJanPfauthStadsschouwburg

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.