Gina Doekhie

Booking request

Gina Doekhie

Gina Doekhie

Gina Doekhie spreker
Gina is cybercrimespecialist en digitaal detective. Hiervoor was ze zeven jaar lang digitaal forensisch rechercheur bij Fox-IT, waar ze cybercriminelen opspoorde en aan digitale fraudezaken werkte. Sinds kort zit ze in het Cybercrime Team van de Nederlandse Politie waar ze complexe cybercrime zaken onderzoekt, zoals ceo-fraude en afpersing met ransomware. Daarnaast werkt ze als gerechtelijk deskundige, dit betekent dat ze in de rechtbank advies geeft over de bewijskracht van digitaal bewijsmateriaal.

Gina studeerde af met een dubbele master aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar bachelor Kunstmatige Intelligentie specialiseerde ze zich tijdens haar master in Forensic Intelligence en startte ze een tweede master: Forensic Science.

Gina Doekhie

In 2020 werd Gina door het Financieel Dagblad gekozen als jong talent. In 2018, 2019 en 2020 werd ze genoemd in de Opzij Top 100 meest invloedrijke vrouwen in de categorie Top 10 Tech. Het jaar ervoor werd ze genoemd in “Inspiring Fifty: The Netherlands 2017”, de 50 meest inspirerende vrouwen in technologie. Gina motiveert jonge meiden graag om te gaan werken in tech. Ze verschijnt dan ook regelmatig in bladen zoals de Viva, LINDA.meiden en de Vogue.

Lees hier meer over Gina in de jonge talentenspecial van het FD 2020

Gehackt worden door ChatGPT?

Niet alleen studenten, maar ook cybercriminelen hebben ChatGPT uitgevonden om hun werk te verlichten! Zo kan je met ChatGPT een heel netwerk scannen op kwetsbaarheden en kan je kwaadaardige code schrijven die niet herkend wordt door jouw anti-virussoftware. Hoe kan ChatGPT cybercriminelen helpen in een cyberaanval? En hoe zouden we ons kunnen beschermen tegen cybercriminelen? Gina neemt jou mee in de donkere wereld van ChatGPT en cyber.

De missie van Gina is om de online wereld een beetje veiliger te maken door bewustwording voor cybercriminaliteit te vergroten en te leren hoe je jezelf kunt beschermen tegen digitale dieven. Ze vertelt dan ook graag en aanstekelijk over haar werk en wordt regelmatig gevraagd om te spreken over digitale veiligheid en weerbaarheid, cybercrime, cybersecurity, digitaal forensisch onderzoek en Artificial Intelligence.

Hope in the uphill battle against cybercrime, Gina bij TEDxAmsterdamWomen

Podcast Cyberhelden, met Jesse Klaver:

Andere televisie optredens van Gina Doekhie:
Gina Doekhie legt uit hoe bankhelpdeksfraude werkt bij Omroep West
NPO3 Mag ik je tieten zien, programma over hacken bij NPO3
Oplichten via Internet, FunX geluidsfragment
Stand van Nederland WNL

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.