Jeanneke Scholtens

Booking request

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens Spreker

Jeanneke Scholtens is toekomstonderzoeker en oprichter van Buro Zorro. Ze onderzoekt thema’s waar mens, technologie, wetenschap en filosofie elkaar kruizen. Ze duikt in de veranderende maatschappij en hoe product- markt en consumententrends jou, je organisatie en je klanten raken.

Met haar trendbureau Buro Zorro helpt ze organisaties over de hele wereld bij het ontwikkelen van een futureproof strategie: ze onderzoekt trends en ontwikkelt toekomst- en marketingstrategieën om bedrijven en merken futureproof te maken.

Scholtens heeft een voorliefde voor taboes en de lusten van de mens. Ze schreef het spraakmakende boek Holy Fuck over de toekomst van seks en deed onderzoek naar de toekomst van de kerk en de dood. In 2022 schreef ze het boek Roes, waarin ze zichzelf als studieobject gebruikt in haar onderzoek naar genot. Samen met Tim Vreugdenhil schreef ze het boek Hoop, geloven in de toekomst. In November 2024 verschijnt haar nieuwe boek De toekomst is fantastisch. Je zag en hoorde haar onder andere in Zembla, EenVandaag, Zomer met Art, BNR, Spijkers met koppen, LINDA. en &C.

Haar algemene onderzoek verspreidt ze via haar boeken, lezingen en workshops.

Jeanneke Scholtens -spreker

Naast haar lezingen kan je Jeanneke ook vragen als dagvoorzitter. Een aantal onderwerpen waar Jeanneke over spreekt:

De toekomst is fantastisch

De toekomst is fantastisch geeft hoop en perspectief en is meteen een handleiding hoe je als mens en als organisatie zelf de toekomst kunt zien, onderweg ruimdenkender kunt worden en kunt bouwen aan de toekomst die je prefereert. Niet het zoveelste verhaal dat begint en eindigt met polycrises, maar juist draait om hoop, perspectief en geloof.
Jeanneke Scholtens, taboebespreker en toekomstonderzoeker, weet het zeker. Je kunt beter in de toekomst leven dan in het nu. En ze geeft je direct een handleiding hoe dit te doen. Want volgens haar word je als mens, als organisatie en als maatschappij van toekomstdenken gelukkiger, ruimdenkender, hoopvoller en actiegerichter. Dus. Leef in de toekomst! Daar wordt het nu beter van.

Hoop

Geloven in de toekomst
Zodra je over de toekomst nadenkt, raak je uit het veld geslagen door de grote krachten om je heen. Natuurlijk zie je verkiezingen op je af denderen met twee miljard mensen die naar de stembus gaan. Natuurlijk zie je de conflicten in het Midden-Oosten en Oekraïne. Krachten die van grote invloed zijn op de toekomst. Maar zie je ook een toekomst voor je waar je zelf aan wilt werken? Zie je een wensbeeld in de verte, iets waar je harder van gaat schrijven, zingen, vechten, roepen, denken, liefhebben? De toekomst is namelijk vooral, naast alle krachten buiten je macht: belofte. Het is een kracht die jou aanzet, het is brandstof in je tank, energie in je donder.

De langer levende mens

Stel je voor dat we 130 jaar oud kunnen worden…
Alles is maakbaar, van IVF tot 3D geprinte organen, van nanotechnologie tot de nieuwste medicijnen. We verlengen en repareren, ontwerpen en creëren. Het leven is maakbaar en graag maken we ons leven zo lang, gelukkig en gezond mogelijk. Of toch niet? Wat doet het coronavirus nu met onze levensverwachting? En wat betekenen senolytica, antiverouderingsmedicijnen? Kunnen we uberhaupt nóg ouder worden en willen we nóg ouder worden? En: wat zou dit betekenen voor jou, mij, je bedrijf en de maatschappij?

Wat betekent een steeds langer leven? Voor hoe we ons leven inrichten, voor hoe we wonen, verzekeringen afsluiten en onze relaties bezien? Waar kun jij op inspelen als organisatie? Toekomstonderzoeker Jeanneke Scholtens neemt je mee in de wereld van levensverlenging en systeemverandering.

Jeanneke bij Groenpact, over Groene Transities en Ondernemen:Testimonials:

Met de Ad Alliance Team Early roadshow wilden we graag onze mediabureaurelaties inspireren en activeren om zo samen na te denken over de toekomst van advertising. Met behulp van Jeanneke konden zij in 1,5 uur anders naar de wereld kijken en tot concrete ideeën komen die toepasbaar zijn op het mediavak. Ik zou de innovatieworkshop aan iedereen willen aanraden die uit zijn dagelijkse bubbel wil stappen en door de bril van een trendwatcher wil kijken.
— Esther Timmermans, Ad Alliance – maart 2024

We vonden je verhaal erg mooi neergezet, goed te volgen en je bent een topspreker.
over: De Toekomst is Fantastisch.
— Gonneke Leereveld, programmamanager bij Groenpact, maart 2024

Niet alleen had Jeanneke een inspirerend verhaal, het was ook geweldig om met haar te werken!
–Luka ten Kate, Sogeti Nederland, oktober 2019.

Jeanneke is een vakvrouw die met de combinatie van haar achtergrond en expertise de bijeenkomst naar een hoger plan kan leiden. Tijdens ons online Congres zorgde Jeanneke Scholtens als onze dagvoorzitter ervoor dat alles strak doorliep. En dankzij haar kundige en enthousiaste begeleiding vormde ons congres bovendien een mooi samenhangend geheel, waar de verschillende sprekers ruimte kregen en er levendige en inspirerende gesprekken ontstonden. Jeanneke zorgde voor een sfeer van verbinding en professionaliteit die wij zo belangrijk vinden in deze online tijden! Zowel in de voorbereiding als gedurende het congres zelf heeft ze onze verwachtingen overtroffen.
–Drs. Monique Rook, directeur Nederlands Instituut van Psychologen

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.