Jeanneke Scholtens

Booking request

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens Spreker

Jeanneke Scholtens is toekomstonderzoeker en oprichter van Buro Zorro. Ze onderzoekt thema’s waar mens, technologie, wetenschap en filosofie elkaar kruizen. Ze duikt in de veranderende maatschappij en hoe product- markt en consumententrends jou, je organisatie en je klanten raken.

Met haar trendbureau Buro Zorro helpt ze organisaties over de hele wereld bij het ontwikkelen van een futureproof strategie: ze onderzoekt trends en ontwikkelt toekomst- en marketingstrategieën om bedrijven en merken futureproof te maken.

Scholtens heeft een voorliefde voor taboes en de lusten van de mens. Ze schreef het spraakmakende boek Holy Fuck over de toekomst van seks en deed onderzoek naar de toekomst van de kerk en de dood. Je zag en hoorde haar onder andere in Zembla, EenVandaag, Zomer met Art, BNR, Spijkers met koppen, LINDA. en &C.

Nieuwe lezing: De toekomst is fantastisch

De toekomst is fantastisch geeft hoop en perspectief en is meteen een handleiding hoe je als mens en als organisatie zelf de toekomst kunt zien, onderweg ruimdenkender kunt worden en kunt bouwen aan de toekomst die je prefereert. Niet het zoveelste verhaal dat begint en eindigt met polycrises, maar juist draait om hoop, perspectief en geloof.

Jeanneke Scholtens, taboebespreker en toekomstonderzoeker, weet het zeker. Je kunt beter in de toekomst leven dan in het nu. En ze geeft je direct een handleiding hoe dit te doen. Want volgens haar word je als mens, als organisatie en als maatschappij van toekomstdenken gelukkiger, ruimdenkender, hoopvoller en actiegerichter. Dus. Leef in de toekomst! Daar wordt het nu beter van.

Boek deze lezing!

Haar algemene onderzoek verspreidt ze via haar boeken, lezingen en workshops. Uit haar onderzoek naar consumententrends van de komende 5 jaar, Pleasure Please, heeft ze een lezing, een workshop en zelfs een game ontwikkeld. Uiteraard geeft ze deze zowel online als offline.

Jeanneke Scholtens -spreker

Naast haar lezingen kan je Jeanneke ook vragen als dagvoorzitter. Een aantal onderwerpen waar Jeanneke over spreekt:

De langer levende mens

Stel je voor dat we 130 jaar oud kunnen worden…
Alles is maakbaar, van IVF tot 3D geprinte organen, van nanotechnologie tot de nieuwste medicijnen. We verlengen en repareren, ontwerpen en creëren. Het leven is maakbaar en graag maken we ons leven zo lang, gelukkig en gezond mogelijk. Of toch niet? Wat doet het coronavirus nu met onze levensverwachting? En wat betekenen senolytica, antiverouderingsmedicijnen? Kunnen we uberhaupt nóg ouder worden en willen we nóg ouder worden? En: wat zou dit betekenen voor jou, mij, je bedrijf en de maatschappij?

Wat betekent een steeds langer leven? Voor hoe we ons leven inrichten, voor hoe we wonen, verzekeringen afsluiten en onze relaties bezien? Waar kun jij op inspelen als organisatie? Toekomstonderzoeker Jeanneke Scholtens neemt je mee in de wereld van levensverlenging en systeemverandering.

Pleasure Please

Op zoek naar de consumentenbehoeften van de komende 5 jaar
We jagen genot, euforie, geluk en zingeving na. We stoppen van alles in onze mond, in ons brein aan voeding om dit weer te vinden. Alles draait om verlangen. We worden gestuurd door drijfveren, door begeerte: naar wat we willen voelen, proeven, horen, hebben. Maar wat heeft de toekomst voor ons in petto als we de meeste genotsmiddelen van ons lijstje strepen in het kader van onze gezonde levensstijl? Op zoek naar genot duiken we in directe behoeftebevrediging, intens geluk, verlangen naar gevaar en diepere zingeving: Pleasure, Happiness, Danger & Purpose. Kijk mee vooruit, op zoek naar de consumentenbehoeften van de komende 5 jaar. Want als je weet waar we naar gaan verlangen, dan heb je de toekomst in handen!

Lees alvast de columns die Jeanneke hier over schreef op LinkedIn:
Hunting for Hedonia
Hunting for Happiness
Hunting for Danger
Hunting for purpose


Roes

Jeanneke Scholtens, toekomstonderzoeker met een fikse verslavingsgevoeligheid, besluit zichzelf als studieobject te gebruiken in haar onderzoek naar genot. Wat volgt is Roes: een eerlijke, grappige en confronterende zoektocht. Want waar komt die hang naar wijn vandaan? Waarom is die roes zo aantrekkelijk? Hoe werkt genot en waarom zijn we er allemaal naar op zoek? En waar moet ze nú haar shotje genot vandaan halen?

Holy fuck

Op expeditie naar de toekomst van seks
Jeanneke Scholtens schreef het boek Holy Fuck samen met mede-trendwatcher Mabel Nummerdor. We zitten midden in de 21e eeuw en zien enorm veel gebeuren op het gebied van seks: Japanse jongeren die kiezen voor het celibaat, de opkomst van VR-seks die steeds minder van echt te onderscheiden zal zijn. En hoe zit het met de designerbaby? Jeanneke Scholtens en Mabel Nummerdor nemen je mee in 7 stappen, want Holy Fuck, deze expeditie gaat over jouw toekomst. Dus laat je daar maar goed over informeren.

Een keynote of lezing van Holy Fuck heeft impact op: marketing & reclame, gezondheid & welzijn, maatschappij & politiek, media & entertainment, eten & mode en nog veel meer. Wil je weten wat de toekomst van seks betekent voor jouw merk, bedrijf of branche?

Holy Fuck is uitgeroepen tot beste non-fictieboek 2019 en heeft de Alice Indie-prijs gewonnen.

Jeanneke Scholtens sprekerTestimonials:

Niet alleen had Jeanneke een inspirerend verhaal, het was ook geweldig om met haar te werken!
–Luka ten Kate, Sogeti Nederland, oktober 2019.

Jeanneke is een vakvrouw die met de combinatie van haar achtergrond en expertise de bijeenkomst naar een hoger plan kan leiden. Tijdens ons online Congres zorgde Jeanneke Scholtens als onze dagvoorzitter ervoor dat alles strak doorliep. En dankzij haar kundige en enthousiaste begeleiding vormde ons congres bovendien een mooi samenhangend geheel, waar de verschillende sprekers ruimte kregen en er levendige en inspirerende gesprekken ontstonden. Jeanneke zorgde voor een sfeer van verbinding en professionaliteit die wij zo belangrijk vinden in deze online tijden! Zowel in de voorbereiding als gedurende het congres zelf heeft ze onze verwachtingen overtroffen.
–Drs. Monique Rook, directeur Nederlands Instituut van Psychologen

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.