Jeanneke Scholtens

Jeanneke speaks Engels, Nederlands

Topics: Technology Trends

Services: Keynote, Panel, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens is trendwatcher, toekomststrateeg en founder van Buro Zorro. Met een MA in geesteswetenschappen bespreekt en onderzoekt ze het liefst taboe thema’s, waar mens, technologie, wetenschap en filosofie elkaar raken.

Ze schreef het boek Holy Fuck over de toekomst van seks, en doet onderzoek naar de toekomst van de kerk, de dood en het leven. Verder reist ze de de wereld over, van Tokyo tot Washington, van Dubai tot Vancouver om bedrijven futureproof te maken met de tofste trendsignaleringen en best practices.

Jeanneke spreekt over thema’s die iedereen raken: de dood, seks en de kerk. Met haar trendbureau Buro Zorro helpt ze bij het ontwikkelen van een futureproof strategie: ze onderzoekt trends en ontwikkelt toekomst- en marketingstrategieën om bedrijven en merken futureproof te maken. Ze is bekend van onder meer Zembla, EenVandaag, De Coen & Sander Show, de Telegraaf en Andsee.

Niet alleen had Jeanneke een inspirerend verhaal, het was ook geweldig om met haar te werken!
–Luka ten Kate, Sogeti Nederland, oktober 2019.

Longevity
Op weg naar radicale levensverlenging en wat dit betekent voor jou & mij, je bedrijf & de maatschappij.
Deze trendlezing staat in het teken van Longevity, letterlijk vertaald levensduur. Alles is maakbaar, van IVF tot 3D geprinte organen, van nanotechnologie tot de nieuwste medicijnen. We verlengen en repareren, ontwerpen en creëren. Het leven is maakbaar en graag maken we ons leven zo lang, gelukkig en gezond mogelijk. Wat betekent een steeds langer leven? Voor hoe we ons leven inrichten, voor hoe we wonen, werken, verzekeringen afsluiten en onze relaties bezien? Wat betekent dit voor jouw branche? Welke behoeftes ontstaan er en waar kun je op inspelen bedrijf en sector? Toekomstwetenschapper Jeanneke Scholtens neemt je mee in de wereld van levensverlenging en systeemverandering.

Het nieuwe kerken
De Toekomst van de kerk
Voor het eerst is het zover: Nederland telt meer ongelovigen dan gelovigen. Hoe ziet de kerk eruit in een veranderende samenleving, waar secularisatie en multi-religie naast elkaar bestaan? In tijden van nieuwe rituelen, nieuwe vormen van zingeving en de herbestemming van kerkgebouwen. Digitale kerken, legokerken en zelfs het vereren van spaghetti komt voorbij, om uiteindelijk de spannende vraag te beantwoorden: is er toekomst voor de kerk?
Het nieuwe kerken biedt handvatten aan kerkbesturen en kerkelijke organisaties om het gesprek aan te gaan over hun eigen toekomst.

Jeanneke Scholtens

Holy Fuck
Op expeditie naar de toekomst van seks.
Jeanneke Scholtens schreef samen met collega trendwatcher Mabel Nummerdor het boek Holy Fuck.
We staan midden in de 21ste eeuw en zien op het gebied van seks enorm veel gebeuren: Japanse jongeren die kiezen voor het celibaat, de opkomst van VR seks die steeds minder van echt te onderscheiden zal zijn. En wat te denken van de designer baby? Jeanneke Scholtens en Mabel Nummerdor nemen je in 7 stappen mee, want Holy Fuck, deze sekspeditie gaat over jouw toekomst en daar kun je je maar beter goed over laten voorlichten.
Een keynote of lezing van Holy Fuck heeft impact op: marketing & reclame, health & wellness, maatschappij & politiek, media & entertainment, food & fashion en nog veel meer. Wil je weten wat de toekomst van seks voor jouw merk, bedrijf of branche betekent?

Holy Fuck is uitgeroepen tot beste non fictie boek 2019 en heeft de Alice Indie prijs gewonnen.

‘Met de snelheid van een Japanse bullet train beschrijven beide trendwatchers in dit iconische boek een toekomsttijdperk waarin we uiteindelijk geen mensen meer nodig hebben. Holy Fuck biedt je een verrassend en soms onthutsend venster op de toekomst van seks. Een toekomst die uiteraard voor het individu een enorme impact zal hebben, maar ook voor bedrijven, organisaties en merken.’
— Management Blog, 27 juli 2018

De duurzame stad
Op expeditie naar de stad van de toekomst
In het tijdperk van de mens heeft de aarde het zwaar te verduren. Klimaatverandering werd klimaatcrisis en Gretha Thunberg sprak onze wereldleiders aan op nalatigheid in deze crisis. Welkom in het antropoceen; het tijdperk waarin het aarde klimaat en de atmosfeer de gevolgen van de mens ondervinden. Steden, gemeenten, wijken, provincies en landen staan voor de energietransitie. Termen als EPC normen, natuurinclusief bouwen, 0 op de meter en circulair grijpen het podium.
Maar gaat de duurzame stad niet over meer? Hoe huisvesten we families en relaties van de toekomst? Hoe komen we van a naar b met minimale druk op de stad? Hoe maken we technologie dienend aan de mens en de stad? Ga mee op expeditie naar wat duurzaam nu eigenlijk is en stel daarin de wensen en behoeftes van de mens centraal.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.