Jeanneke Scholtens

Jeanneke speaks Engels, Nederlands

Topics: Technology Trends

Services: Keynote, Panel, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens

Jeanneke Scholtens is trendwatcher, toekomststrateeg en founder van Buro Zorro. Met een MA in geesteswetenschappen bespreekt en onderzoekt ze het liefst taboe thema’s, waar mens, technologie, wetenschap en filosofie elkaar raken. Met haar trendbureau Buro Zorro helpt ze organisaties over de hele wereld bij het ontwikkelen van een futureproof strategie: ze onderzoekt trends en ontwikkelt toekomst- en marketingstrategieën om bedrijven en merken futureproof te maken.

Haar algemene onderzoek verspreid ze via haar boeken, lezingen en workshops. Uit haar onderzoek naar consumententrends van de komende 5 jaar, Pleasure Please, heeft ze een lezing, een workshop en zelfs een game ontwikkeld. Uiteraard geeft ze deze zowel online als offline.

Pleasure Please – De Game

In 7 stappen naar innovatie met het Pleasure Please Trendspel. Dé tool voor ondernemende en innoverende geesten. Gebruik de meest spraakmakende trends van 2021-2025 op het gebied van genot en zingeving voor een frisse wind in jouw creatieve brein of organisatie. Met dit trendspel bouwen jullie in een team aan je eigen merk, product of dienst.

Boek Pleasure Please – De Game voor je team via onderstaand form of neem contact op voor meer informatie.

Jeanneke deed eerder onderzoek naar de toekomst van de kerk, de dood en het leven en schreef samen met collega trendwatcher Mabel Nummerdor het boek Holy Fuck. Het boek gaat over de toekomst van seks, maar daarmee natuurlijk ook over de toekomst van technologie, onze sociale verhoudingen en de maatschappij. Ook relevant voor bedrijven, organisaties en merken dus.

Ze is bekend van onder meer Zembla, EenVandaag, De Coen & Sander Show, de Telegraaf en Andsee.

Niet alleen had Jeanneke een inspirerend verhaal, het was ook geweldig om met haar te werken!
–Luka ten Kate, Sogeti Nederland, oktober 2019.

Naast haar lezingen kan je Jeanneke ook vragen als dagvoorzitter

Jeanneke is een vakvrouw die met de combinatie van haar achtergrond en expertise de bijeenkomst naar een hoger plan kan leiden. Tijdens ons online Congres zorgde Jeanneke Scholtens als onze dagvoorzitter ervoor dat alles strak doorliep. En dankzij haar kundige en enthousiaste begeleiding vormde ons congres bovendien een mooi samenhangend geheel, waar de verschillende sprekers ruimte kregen en er levendige en inspirerende gesprekken ontstonden. Jeanneke zorgde voor een sfeer van verbinding en professionaliteit die wij zo belangrijk vinden in deze online tijden! Zowel in de voorbereiding als gedurende het congres zelf heeft ze onze verwachtingen overtroffen.
–Drs. Monique Rook, directeur Nederlands Instituut van Psychologen

Een aantal onderwerpen waar Jeanneke Scholtens over spreekt:

Pleasure Please

Op zoek naar de consumentenbehoeften van de komende 5 jaar
We jagen genot, euforie, geluk en zingeving na. We stoppen van alles in onze mond, in ons brein aan voeding om dit weer te vinden. Alles draait om verlangen. We worden gestuurd door drijfveren, door begeerte: naar wat we willen voelen, proeven, horen, hebben. Maar wat heeft de toekomst voor ons in petto als we de meeste genotsmiddelen van ons lijstje strepen in het kader van onze gezonde levensstijl? Op zoek naar genot duiken we in directe behoeftebevrediging, intens geluk, verlangen naar gevaar en diepere zingeving: Pleasure, Happiness, Danger & Purpose. Kijk mee vooruit, op zoek naar de consumentenbehoeften van de komende 5 jaar. Want als je weet waar we naar gaan verlangen, dan heb je de toekomst in handen!

Lees alvast de columns die Jeanneke hier over schreef op LinkedIn:
Hunting for Hedonia
Hunting for Happiness


Holy Fuck

Op expeditie naar de toekomst van seks
We staan midden in de 21ste eeuw en zien op het gebied van seks enorm veel gebeuren: Japanse jongeren die kiezen voor het celibaat, de opkomst van VR seks die steeds minder van echt te onderscheiden zal zijn. En wat te denken van de designer baby? Jeanneke Scholtens en Mabel Nummerdor nemen je in 7 stappen mee, want Holy Fuck, deze sekspeditie gaat over jouw toekomst en daar kun je je maar beter goed over laten voorlichten. Een keynote of lezing van Holy Fuck heeft impact op: marketing & reclame, health & wellness, maatschappij & politiek, media & entertainment, food & fashion en nog veel meer. Wil je weten wat de toekomst van seks voor jouw merk, bedrijf of branche betekent?

Holy Fuck is uitgeroepen tot beste non fictie boek 2019 en heeft de Alice Indie prijs gewonnen.

‘Met de snelheid van een Japanse bullet train beschrijven beide trendwatchers in dit iconische boek een toekomsttijdperk waarin we uiteindelijk geen mensen meer nodig hebben. Holy Fuck biedt je een verrassend en soms onthutsend venster op de toekomst van seks. Een toekomst die uiteraard voor het individu een enorme impact zal hebben, maar ook voor bedrijven, organisaties en merken.’
— Management Blog, 27 juli 2018


De duurzame stad

Op expeditie naar de stad van de toekomst
In het tijdperk van de mens heeft de aarde het zwaar te verduren. Klimaatverandering werd klimaatcrisis en Gretha Thunberg sprak onze wereldleiders aan op nalatigheid in deze crisis. Welkom in het antropoceen; het tijdperk waarin het aarde klimaat en de atmosfeer de gevolgen van de mens ondervinden. Steden, gemeenten, wijken, provincies en landen staan voor de energietransitie. Termen als EPC normen, natuurinclusief bouwen, 0 op de meter en circulair grijpen het podium.Maar gaat de duurzame stad niet over meer? Hoe huisvesten we families en relaties van de toekomst? Hoe komen we van a naar b met minimale druk op de stad? Hoe maken we technologie dienend aan de mens en de stad? Ga mee op expeditie naar wat duurzaam nu eigenlijk is en stel daarin de wensen en behoeftes van de mens centraal.
.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.