Jelle Prins

Booking request

Jelle Prins

Jelle Prins

Jelle Prins

Jelle Prins (1984) was de eerste designer / product manager bij Uber in 2009. Hij ontwierp de eerste apps voor de passagiers en chauffeurs, en introduceerde daarmee innovaties die we nu allemaal kennen: het volgen van een chauffeur die naar je op weg is en het automatisch betalen aan het end van de rit. Dit waren de jongste dagen van wat nu een miljardenbedrijf is. In 2009 hadden ze echter nog geen kantoor en werkte Jelle elke dag vanuit een ander koffie-tentje.

Jelle verliet Uber na enige tijd om een eigen bedrijf te starten. Met dit bedrijf was hij o.a. verantwoordelijk voor de eerste apps van Booking.com en CataWiki. Na een aantal jaar vroeg Uber of hij terug wilde komen en bood aan om zijn bedrijf, inclusief het team, over te nemen. Met dit team startte Jelle het eerste engineering-kantoor voor Uber buiten San Francisco. Later werd hij verantwoordelijk voor verschillende Uber Product Design teams rond de wereld.

In 2020 verliet Jelle Uber en werd hij prompt door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat gevraagd om de ontwikkeling van de CoronaMelder te leiden.

Nu is Jelle bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf.

Jelle is beschikbaar voor ‘Fireside-chats’ met een moderator en met het publiek. Hierbij deelt hij graag zijn verhalen van de vroege dagen van Uber, tot de ervaringen bij het opschalen naar een wereldwijd bedrijf met 30.000 medewerkers.

Jelle Prins op TNW 2018:

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.