Jelle Prins

Booking request

Jelle Prins

Jelle Prins

Jelle Prins

Jelle Prins (1984) begon zijn carrière als de eerste designer/product manager bij Uber in 2009. Hij ontwierp de oorspronkelijke apps voor passagiers en chauffeurs, waarbij functies zoals het volgen van een aankomende chauffeur en automatisch betalen na een rit werden geïntroduceerd. Dit waren de jongste dagen van wat nu een miljardenbedrijf is. In 2009 hadden ze echter nog geen kantoor en werkte Jelle elke dag vanuit een ander koffie-tentje.

Jelle verliet Uber na enige tijd om een eigen bedrijf te starten. Met dit bedrijf was hij o.a. verantwoordelijk voor de eerste apps van Booking.com en CataWiki. Na een aantal jaar vroeg Uber of hij terug wilde komen en bood aan om zijn bedrijf, inclusief het team, over te nemen. Met dit team startte Jelle het eerste engineering-kantoor voor Uber buiten San Francisco. Later werd hij verantwoordelijk voor verschillende Uber Product Design teams rond de wereld.

In 2020 verliet Jelle Uber en werd hij prompt door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat gevraagd om de ontwikkeling van de CoronaMelder te leiden.

Tegenwoordig is Jelle mede-oprichter van Cradle.bio. Bij Cradle bouwen ze een platform voor het ontwerpen van eiwitten met behulp van kunstmatige intelligentie. Eiwitten zijn als kleine machines; in theorie kunnen ze bijna alles produceren. Zo kunnen traditionele productiemethoden voor bijvoorbeeld medicijnen, chemicaliën, ingrediënten voor voedsel en stoffen voor onze kleding vervangen worden door productiemethoden waar eiwitten voor worden ingezet. Deze productiemethoden waarbij de hele kleine eiwit-machines gebruikt worden zijn vele malen efficiënter en milieuvriendelijker.

Jelle is beschikbaar voor ‘Fireside-chats’ met een moderator en met het publiek. Hierbij deelt hij graag zijn verhalen van de jaren bij Uber, het ontwerpen van de CoronaMelder en van zijn overgang naar de wereld van de biotechnologie en kunstmatige intelligentie.

Jelle Prins op TNW 2018:

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.