Jons Janssens

Booking request

Jons Janssens

Jons Janssens

Jons Janssens

Jons Janssens is voormalig tech ondernemer en op dit moment CDO & Founder at Conway & CoCIO. Hiervoor was hij CIO bij Ace & Tate, waar hij het team van designers en developers aanstuurde. Ace & Tate maakt brillen en verkoopt deze online, maar is als bedrijf meer opgezet als tech bedrijf dan als klassieke retailer. Doordat zij de volledige waardeketen en klantervaring controleren, van productie tot verkoop aan consument, kan Ace & Tate stijlvolle brillen van hoge kwaliteit leveren tegen een aantrekkelijke prijs. Daarnaast verkopen zij als producent direct aan de consument (‘Direct to Consumer’) en niet alleen online, maar ook via hun eigen fysieke winkels. De kracht zit in de ervaring die zij in alle ‘touchpoints’ van de ‘customer journey’ kunnen bieden. De regie over dit hele proces levert zeer relevante data op, die zij direct verwerken in hun ‘brand storytelling’ en in de ontwerpen van de brillen. Zoals bij tech bedrijven worden alle beslissingen dan ook genomen op basis van data en wordt er continu getest en geoptimaliseerd. ‘Build, measure, learn’ is het motto.

Bij Ace&Tate heeft Jons zich voornamelijk toegelegd op het herbouwen van de technische infrastructuur. Deze is nu volledig ‘Headless’ en ‘API based’, waardoor Ace & Tate klaar is voor de continue veranderende interfaces die door consumenten gebruikt worden. Deze interfaces zijn de verschillende digitale ‘store fronts’ die consumenten gebruiken om brillen te kiezen, passen en kopen. De meeste retailers hebben hun systemen net gebruiksklaar gemaakt voor mobiel, terwijl de volgende platformen zich al weer aandienen. In dit ‘post-web’ tijdperk zal het ook mogelijk moeten zijn om via een ‘conversational’ of ‘voice controlled’ interface te gaan bestellen. Het commerce platform van Ace & Tate is nu flexibel ingericht en is klaar voor alle mogelijke (toekomstige) interfaces die gaan komen.

Jons kan in dit kader een verhaal vertellen over het ‘Direct to Consumer’ model in combinatie met ‘Omnichannel retail’. Een nieuw type, technisch gedreven (retail) bedrijven is nu de wereld aan het veroveren. Verder kan hij naar aanleiding van een een concrete case (Ace & Tate) uitleggen hoe je een ‘seamless customer journey’ realiseert tot in alle facetten van het bedrijf.

Eerder zette Jons Janssens samen met Arnoud Haverlag en Steven van Wel Marvia.nl op, een bedrijf dat webbased oplossingen biedt om gepersonaliseerde marketing uitingen te creëren, beheren en bestellen. Marvia werd verkocht aan PostNL waar Jons aanbleef als Entrepreneur in Residence; hij zette een visie neer voor de toekomst van PostNL en creëerde met PresentPlus de PostNL app. Daarna zette hij met Arnoud Haverlag Backspace Studio op, een startup studio dat een aantal early stage startups ondersteunde die daarna zelfstandig verder zijn gegaan (onder andere Soverin en ByBorre).

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.