Jules Lancee

Jules speaks Engels, Nederlands

Topics: Gezondheidszorg, Innovatie, Ruimtevaart

Services: Keynote, Panel

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Jules Lancee

Jules Lancee

Jules Lancee spreker

Jules is een ingenieur, innovator op het gebied van ruimtevaartgezondheid en avonturier met een vliegbrevet. Zijn presentaties gaan over een breed scala aan onderwerpen, waaronder ruimte, gezondheid en innovatie. Hij mikt hoog en is op weg om astronaut te worden …

Als adviseur voor het Radboudumc Health Innovation Labs in Nederland onderzoekt hij actief opkomende technologieën en hun impact in de gezondheidszorg. In de afgelopen jaren heeft Jules bijgedragen aan het samenbrengen van innovatielabs in de gezondheidszorg over de hele wereld die zich bezighoudt houden met de adoptie van exponentiële technologieën. Binnen de wereld van Internet of Things en gezondheidszorg maakt Jules deel uit van de IoT Solutions World Congress-organisatie die industrieën samenbrengt rond de nieuwste trends in de sector.

Jules geeft regelmatig lezingen en workshops over deze onderwerpen en laat ook zien hoe deze nieuwe, vaak digitale gezondheidsoplossingen de gezondheids- en medische behoeften van astronauten op de volgende generatie deep space-missies ten goede komen.

Jules Lancee spreker

Als een van de oprichters van de Space Generation Advisory Council voor Space Medicine & Life Sciences zette hij een serie over Health in Space op, waarin astronauten en pioniers over gezondheidsthema’s in de ruimte discussiëren. In 2019 werd hij als een van de drie Nederlanders geselecteerd om deel te nemen aan het jaarlijkse congres van de Space Generation Advisory Council, waar 150 afgevaardigden uit 30 landen samenkomen om ruimtebeleidsadviezen voor de Verenigde Naties te bespreken en voor te bereiden.

Jules heeft een master in biomedische technologie en heeft gestudeerd in Eindhoven (Nederland), Londen (Verenigd Koninkrijk) en Kaapstad (Zuid-Afrika), met als specialisatie tissue engineering en regeneratieve geneeskunde. In de zomer van 2020 studeerde hij af aan de International Space University, waar hij onderzocht hoe ruimtevaartcapaciteiten pandemieën op aarde helpen voorkomen, volgen en verminderen.

Presentaties die Jules eerder gaf:

Zorgautonomie: hoe je gezond kan blijven in de ruimte
We zien steeds meer plannen voor bemande ruimtevluchten, zowel commercieel als niet-commercieel en we kunnen er eigenlijk wel vanuit gaan dat de mensheid meer en langere ruimtemissies zal ondernemen. Hiervoor wordt er veel technisch onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van raketten en andere technologische vooruitgang die gaat helpen om op de plaats van bestemming in de ruimte te komen. Maar net zo belangrijk is om er levend en gezond aan te komen…
Dat is geen triviaal probleem!
Vooral wanneer we op deep space-missies naar Mars en daarbuiten gaan, zullen we basisbeperkingen tegenkomen, variërend van communicatie tot apparatuur. Daarom hebben we een gevoel van medische autonomie nodig voor die astronauten die onderweg zijn, net zoals mensen of patiënten op aarde een groter gevoel van autonomie krijgen als het gaat om hun gezondheid en medische behoeften. We kunnen veel leren van zorginnovatie op aarde voor onze ruimteverkenningsmissies van de volgende generatie.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.