Julie Munneke

Booking request

Julie Munneke

Julie Munneke

Julie Munneke Spreker duurzaamheid

Julie Munneke is expert op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie. Ze is de oprichter van Tiny Library, een online leen-platform voor babyproducten. Babyproducten worden maar een hele korte tijd gebruikt. Met Tiny Library biedt Julie een alternatief, waar je degelijke babyproducten tegen een vast bedrag per maand kan huren. Tiny Library is inmiddels uitgegroeid tot een platform met honderden lopende abonnementen en partners als Bugaboo, Medela, Easywalker, Babyplanet, Chicco en Tummy Tub.

Julie studeerde economie aan de UVA, deed daarna een post-master registercontroller en studeerde vervolgens aan Duke University in de VS. Nadat ze 10 jaar bij Ahold werkte als business controller startte ze in 2019 Tiny Library.

Julie spreekt over de verschillende businessmodellen binnen de circulaire economie, de design principes en de voordelen voor bedrijven (imago, product feedback, nieuwe markt, grondstoffen), waarbij ze steeds concrete voorbeelden uit haar eigen bedrijf gebruikt. Verder kan ze een goed overzicht geven van het landschap van de circulaire economie, hoe de circulaire markt aan het ontwikkelen is en wat de wetgeving is binnen dit gebied.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.