Justus Bruns

Justus speaks Engels, Nederlands

Topics: Innovatie

Services: Panel, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Justus Bruns

Justus Bruns

justusbruns-3862

Justus Bruns (1987, Wilrijk, Belgium) is designer en kunstenaar en werkt vanuit Amsterdam, Brussel en Luxemburg. Bruns studeerde Industrial Design Engineering aan de Technische Universiteit Delft.

Justus gebruikt zijn creativiteit om bedrijven zoals Phillips, Google en ebay met hun producten en diensten te helpen. Naast design staat hij bekend om zijn kunstprojecten, waarvan de meest bekende Times Square Art Square Foundation, die zich inzet de advertenties op Times Square in New York één keer per jaar te vervangen door kunst.

Justus heeft de verschillende organisaties en projecten ondergebracht in het bedrijf VOUW, met twee divisies: Projecten en Design. Beide divisies gebruiken dezelfde methodologie: in korte tijd creativiteit omzetten in iets dat tastbaar is. Van lichtinstallaties in Kuala Lumpur en Amsterdam (te zien op het Amsterdam Light Festival) tot compliance tools voor ArcelorMittal.

Justus heeft een duidelijke visie hoe de wereld aan het veranderen is door technologie en wat dit voor ons betekent. Hij is geen doemdenker, want ziet in deze veranderingen juist kansen en zelfs een verplichting. Als spreker toont hij met een aanstekelijk enthousiasme en een vleugje idealisme hoe een organisatie of individu zijn/haar creativiteit niet alleen kan gebruiken om conceptueel te denken, maar juist om binnen korte tijd zelf de kansen kan benutten om iets te maken.

Bruns sprak eerder over de toekomst van de publieke kunst op de Communicating the Museum Conference, in het Metropolitan Museum in New York. Hij sprak ook bij de Veerstichting en gaf les in entrepreneurship op de HvA. Er verschenen artikelen over hem en zijn projecten in de Huffington Post, El Mundo, Good, bij de NOS, Parool, Folha de Sao Paolo, the Village Voice, PSFK en vele andere media.

Voorbeeld van een lezing van Justus:

Van creativiteit naar product
Met zijn kunstproject City Gazing, een lichtinstallatie die wereldwijde lichtvervuiling aan de kaak stelt, als voorbeeld vertelt Justus hoe je van idee naar daadwerkelijke productie gaat: Justus is met zijn bedrijf VOUW naar Kuala Lumpur afgereisd en heeft daar binnen zes weken tijd een lichtinstallatie van 1800m2 op 15m hoogte gerealiseerd. Het success van deze installatie, heeft geleid tot deelname aan het Amsterdam Light Festival 2017/2018 (1 van de 35 kunstwerken, met 900 inzendingen en bovendien met Ai Wei Wei als headliner). Het verhaal van Justus werkt inspirerend en laat in de eerste plaats zien hoe je een groot nieuw project met weinig tijd in een onbekende (internationale) omgeving kunt realiseren. Hoe ga je om met cultuurverschillen? Hoe ga je om met tegenslag onder tijddruk? Hoe gebruik je creativiteit om hindernissen te overwinnen? En wat doe je als het misgaat? De antwoorden op deze vragen zijn ook van toepassing op andere sectoren dan de kunstsector en zullen dan ook aanslaan bij elk soort publiek.

Justus Bruns at iMMovator, mei 2011:

Justus Bruns at the Veerstichting:

Justus Bruns at Standup Inspiration:

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.