Katja Berkhout

Katja speaks Engels, Nederlands

Topics: Innovatie, Start-ups

Services: Dagvoorzitter, Keynote, Panel, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Katja Berkhout

Katja Berkhout

Katja Berkhout Spreker

Door haar jarenlange internationale werk heeft Katja een brede blik op innovatie en ontwikkelingen in startup-ecosystemen. Ze heeft daarnaast een passie voor het creëren van betekenisvolle connecties voor vernieuwers. Ze zoekt hierbij actief naar nieuwe verbindingen tussen industrieën en organisaties voor positieve impact.

Katja was tot voor kort Internationaal Directeur van TechLeap.NL (StartupDelta), de accelerator voor het Nederlandse Startup ecosysteem. De afgelopen 5 jaar heeft Katja onder andere met special envoys Neelie Kroes en Constantijn van Oranje gewerkt aan het zichtbaar maken van Nederland als een top startup-ecosysteem. Door een intensief internationaal outreach programma heeft ze zich daarnaast ingezet voor het creëren van kansen voor Nederlandse startups, scale-ups en andere innovators bij toonaangevende tech-conferenties en in top innovatieregio’s. Hiermee heeft ze een indrukwekkend internationaal Dutch tech netwerk opgebouwd in steden zoals San Francisco, Boston, Singapore, Berlijn en Londen.

Katja Berkhout - Spreker

Eerder heeft Katja het eerste niet-Amerikaanse Venture Café opgezet in het Cambridge Innovation Center Rotterdam. Ze heeft vanuit Boston 4 jaar Amerikaanse en Canadese multinationals en scale-ups geadviseerd over Europese expansie strategie voor de Netherlands Foreign Investment Agency. Als Private Sector Liaison heeft ze intensief samengewerkt met de Wereldbank Groep als innovatiescout en voor procurementadvies. Katja is contemporain historicus, afgestudeerd in post-conflict democratie opbouw. Ze begon haar carrière in bedrijfsadvisering en EU-projectmanagement in Oost-Europa en Rusland.

Katja is actief als adviescommissie lid van SXSW pitch en de Nederlandse inzending naar CES Las Vegas 2019 en 2020. Ze is in mei 2019 gekozen tot een van de ‘Inspiring Fifty’ vrouwen in tech in Nederland.

Katja spreekt over startups, startup eco-systemen en innovatie, daarnaast wordt ze veel gevraagd als dagvoorzitter. Ze sprak eerder op TNW X global investor stage, Rotterdam Capital Days (dagvoorzitter), Money Flows Amsterdam (dagvoorzitter), BMW persevent Rotterdam (moderator), Facebook Grow (innovatie expert), HortiHeroes Festival Rotterdam (dagvoorzitter) en Keygene innovatie festival Wageningen (dagvoorzitter), Polaris Odyssey, Ridderzaal Den Haag (dagvoorzitter), Startup Genome Amsterdam.

In haar vrije tijd is Katja enthousiast kitesurfer, SUP & snowboarder, hardloper en hockeyster/-coach.

Katja is een uitstekende dagvoorzitter. Ze communiceert goed, let op de tijd, weet de juiste vragen te stellen, geeft goede energie en ze is innovatief in het opmerken van zaken.
Maurits Bong, Project Secretary Flying Money Conference, Gemeente Amsterdam

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.