Lauren Razavi

Booking request

Lauren Razavi

Lauren Razavi

Lauren Razavi speaker

Lauren Razavi is een deskundige op het gebied van de toekomst van werk, wereldwijde talentmobiliteit, innovatie-ecosystemen en internetlanden (ook wel netwerkstaten genoemd). Ze gaf lezingen bij onder andere de Verenigde Naties, de Europese Commissie, The Next Web en het Skift Global Forum.

Lauren was een vroege voorstander van werken op afstand en leeft sinds 2013 als een digital nomad. Tegenwoordig is ze de uitvoerend directeur van Plumia, een innovatielaboratorium dat tot doel heeft een land te creëren op het internet. Haar werk op dit baanbrekende gebied werd opgemerkt in TIME Magazine.

Voorheen werkte Lauren als hoofdredacteur van Google voor de toekomst van werk en op het gebied van technologiebeleid bij het Tony Blair Institute for Global Change. Haar eerste boek, Global Natives (Flâneur Books 2023), verkent het verleden, het heden en het potentieel van grenzeloos werk.

Lauren Razavi speaker

Lauren is in 2021, 2022 en 2023 uitgeroepen tot een van ‘s werelds meest invloedrijke stemmen op het gebied van werken op afstand volgens het Influencer Report van Remote.com. Ze geeft regelmatig interviews aan internationale pers en media, waaronder Le Monde, NPR, BBC News, El País, Sifted, Tatler en Condé Nast Traveler.

Als spreker is Lauren verschenen naast namen als Brian Chesky (CEO, Airbnb), Steve Chen (medeoprichter, YouTube), Dara Khosrowshahi (CEO, Uber) en Balaji Srinivasan (voormalig algemeen partner, Andreessen Horowitz; auteur, The Network State).

Lauren schrijft een nieuwsbrief op Substack en deelt berichten op Instagram @LaurenRazavi.

How to unlock borders & level the global playing field (Skift Global Forum 2023):

Lauren Razavi over Digital Nomads en Remote Work 2023:

Lauren Razavi on How to Attract Remote Workers? from Dror Poleg on Vimeo.

Presentaties die Lauren eerder gaf:

De toekomst van werk. De mondiale strijd om talent aan te trekken en te behouden: de verwachtingen van werknemers in het nieuwe werklandschap

Werken op afstand heeft de arbeidsmarkt geglobaliseerd. Werknemers zijn niet langer beperkt tot kantoorbanen binnen de woon-werkafstand. Nu kunnen ze op het internationale toneel concurreren om flexibel werk en mondiale salarissen. Ondertussen wordt de mondiale mobiliteit opengesteld met visa voor “digital nomads” en belastingvoordelen voor externe werknemers om te verhuizen. Bedrijven concurreren nu ook met landen om talent. Hoe moeten bedrijven reageren op deze veranderingen in de talenteconomie? In deze lezing schetst Lauren de kansen die de werknemers van vandaag hebben en hoe bedrijven het beste talent kunnen winnen en behouden, ondersteund door de nieuwste onderzoeksresultaten.

Wereldwijde mobiliteit.Geografische diversiteit en inclusie: hoe we de toekomst van werk over de grenzen heen kunnen ontsluiten en hoe we het mondiale speelveld gelijk kunnen maken

In een tijdperk waarin veel taken op afstand kunnen worden uitgevoerd, wordt het grootste deel van de wereld nog steeds buitengesloten. In deze lezing onderzoekt Lauren de impact van paspoortbevoegdheid, het sociale en economische potentieel van het vergemakkelijken van de toegang tot mondiale arbeidsmogelijkheden, en hoe bedrijven hun activiteiten, efficiëntie en inkomsten kunnen verbeteren door zich te concentreren op geografische diversiteit en inclusie.

Internetlanden/netwerkstaten. Hoe internetlanden/netwerkstaten onze steden zullen transformeren en nieuwe steden zullen bouwen

Lauren Razavi is uitvoerend directeur van een innovatielaboratorium met een missie om een land op internet op te bouwen. In deze lezing duikt ze in de opkomst van internetlanden/netwerkstaten en laat ze ons kennismaken met het ecosysteem van projecten, denkers, makers en investeerders in deze ruimte. Van het bouwen van nieuwe steden tot het vormgeven van nieuwe mondiale consumentenidentiteiten, Lauren deelt hoe internetlanden/netwerkstaten onze gebouwde omgeving de komende jaren zullen transformeren – met gevolgen voor onroerend goed, architectuur, horeca, zakendoen en reizen.

Digital nomads. De kans voor digital nomads: hoe landen mondiaal talent inzetten om innovatie, handel en toerisme te stimuleren

In de afgelopen drie jaar hebben meer dan 80 landen visa voor digitale nomaden of belastingvoordelen voor thuiswerkers geïntroduceerd. In deze lezing deelt Lauren Razavi hoe landen werken aan het aantrekken van mondiaal technologietalent in de hoop de bezoekersaantallen te vergroten, de belastinginkomsten te verhogen en innovatiehubs te worden – en hoe dit ons zou kunnen helpen plattelandsgebieden nieuw leven in te blazen, de vergrijzingscrisis aan te pakken en bouwen aan een duurzamere toeristenindustrie.

Onderzoek naar de impact van digitale nomaden en grensoverschrijdende gentrificatie

Digital nomads zullen in 2024 de mainstream bereiken. Wat zijn de gevolgen voor lokale gemeenschappen als steden en landen strijden om het beste technologietalent ter wereld aan te trekken? Hoe kunnen we omgaan met de gentrificatie van onze steden als er nieuwe en vaak rijkere migranten arriveren? Lauren duikt in de drijvende krachten achter de trend, de impact van een snel veranderend reis- en visumlandschap, en hoe overheden en bedrijven moeten reageren op wat er op komst is.

Testimonials

“The timing of Lauren’s rise as a scholar, activist and builder—and the themes of her work—could hardly be more promising. She captures where humanity his headed by confidently showing how the next generation is embracing a borderless, nomadic future.”
**Dr. Parag Khanna, Author of “Move” & “The Future Is Asian”**

“Thank you SO MUCH for your presentation and sharing your time and expertise with our group. It was great to have you! Even in the face of tough questions, you responded expertly. Looking forward to keeping tabs on your work going forward.”
**Amanda McPherson, United Nations**

“Lauren is a relaxed and organised professional. She’s well prepared for anything, whether it be a more informal chat or structured lecture. She’s very broadly educated and experienced, which makes her an inspiring and highly articulate speaker and partner.”
**Sophie Op den Kamp, The Next Web**

“Not only is Lauren’s breadth and depth of understanding around the rapidly shifting world of work razor sharp, but she brings a rare wisdom and gravitas to a discussion. I very much look forward to working with Lauren again.”
**Peter Barden, Forward Democracy**

“The greatest task we face today is to create global institutions that replace the obsolete national ones, and there is no one with more foresight, insight and dedication to this cause than Lauren Razavi.”
**Sondre Rasch, SafetyWing**

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.