Lotte de Bruijn

Booking request

Lotte de Bruijn

Lotte de Bruijn

Lotte de Bruijn

Lotte de Bruijn is directeur van NLdigital, het collectief van meer dan 600 digitale bedrijven in Nederland. Haar ambitie is om een brug te slaan tussen digitale kansen en maatschappelijke uitdagingen. Ze gelooft dat Nederland de potentie heeft om een van de leidende digitale economieën in de wereld te worden.

Een van haar speerpunten is het toegankelijk maken van digitale technologie voor iedereen en het verbeteren van gelijke kansen voor iedereen in de digitale economie. In 2018 werd ze door Opzij verkozen tot meest invloedrijke vrouw in de categorie tech.

Lotte de Bruijn

Lotte is bestuurslid van DIGITALEUROPE, de Europese koepelvereniging voor de digitale industrie. Ze is oprichter en voormalig voorzitter van het Young ICT Professional netwerk binnen Nederland ICT. Voor haar huidige functie werkte ze voor Dell en IBM.

Lotte spreekt over:
Diversiteit
De digitale revolutie is van iedereen en vóór iedereen. We moeten werken aan meer diversiteit in de digitale sector, want meerdere perspectieven op technologie zorgt uiteindelijk voor meer inclusie, acceptatie en betere producten.

Onderwijs
Van de basisschool tot het beroepsonderwijs: we bereiden de nieuwe generaties onvoldoende voor op de banen en arbeidsmarkt van de toekomst. Nederland dreigt op dit vlak flink de boot te missen. Wat is er nodig om ons onderwijs een hoognodige update te geven?

Allemaal digitaal
Digitale technologie is voor veel mensen nog ingewikkeld en abstract, tót het een concrete toepassing krijgt. Lotte neemt je mee langs een aantal tastbare en verrassende manieren waarop digitale technologie dagelijks impact heeft op ons allemaal. Van de zorg tot duurzaamheid en van landbouw tot logistiek.

Lotte de Bruijn op de Op de Avond van de Digitale Economie 2019

Lotte de Bruijn tijdens de Avond van de Digitale Economie 2018.

Lotte de Bruijn op de avond van de Digitale Economie 2017

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.