Lucien Engelen

Booking request

Lucien Engelen

Lucien Engelen

De huidige digitale transformatie brengt zowel kansen als uitdagingen voor de maatschappij. Wat vroeger werkte is nu niet goed genoeg meer, in een wereld die in toenemende mate digitaal wordt.

Met zijn bedrijf Transform.Health werkt Lucien op het snijvlak van innovatie en strategie en adviseert hij directies, overheden, bedrijven en professionals. Hij is Edge Fellow voor het Deloitte Center for the Edge (Amsterdam, Melbourne en San Francisco) en Faculty member bij de Singularity University in Silicon Valley en in Nederland.

Zijn modus operandi is uitdagend, soms provocerend maar altijd techno-realistisch. Zijn doel is om zich voor te bereiden op een zachte landing in de toekomst en tegelijkertijd een wereldwijd en duurzaam zorgsysteem voor iedereen te creëren.

Lucien voelt zich het meest thuis op het vlak van technologie en (digitale) patiënt empowerment. Als de voormalige oprichter van de Radboud Universiteit Nijmegen Medisch Centrum REshape Center en adviseur van de Raad van Bestuur (2010-2018), heeft hij enorm veel ervaring opgedaan in de gezondheidszorg. Het bracht hem de afgelopen drie decennia op de voorgrond van gezondheids- en zorginnovatie in Nederland.

Lucien is een van de 105 initiële LinkedIn-beïnvloeders en meer dan 800.000 mensen volgen zijn blog. Zijn nieuwste boek, Augmented Health(Care) beschrijft welke dramatische veranderingen voor de gezondheid en de gezondheidszorg in het verschiet liggen.

Lucien Engelen bij Grip op je Vermogen, 2018

Lucien Engelen (REshape Center) on Where Opportunity & Responsibility Collide | TNW Conference 2017

Lucien Engelen bij Universiteit van Nederland – MEDISCHE MIRAKELS: Zit het ziekenhuis straks in je broekzak?

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.