Lucien Engelen

Booking request

Lucien Engelen

Lucien Engelen

Lucien Engelen is CEO van Transform.Health en Keynote Speaker. Hij is Strategist Health(care) Innovation voor Center for the Edge Deloitte (Global), Erasmus University Medical Center (Rotterdam), Laurentius Medical Center (Roermond), HIMSS (Chicago USA) en Faculty Singularity University, Exponential Medicine (Silicon Valley USA).

Lucien werkt op het snijvlak van innovatie & strategie en adviseert directies, overheden, bedrijven en professionals, met name op het gebied van het in beweging krijgen van verandering.

Als de voormalige oprichter en directeur van het REshape Center aan het Radboud Universitair Medisch Centrum en adviseur van de Raad van Bestuur (2007-2018), heeft Lucien veel ervaring opgedaan in de gezondheidszorg. Door zijn praktische aanpak wist hij de nodige veranderingen aan te kaarten en door te voeren in een sector die, vanzelfsprekend, gebonden is aan veel regels. Daaraan voorafgaande had Lucien een carrière binnen de acute zorg. Het bracht hem de afgelopen drie decennia op de voorgrond van de gezondheids- en zorginnovatie in Nederland en ver daarbuiten.

Met meer dan 800.000 volgers op LinkedIn behoort Lucien Engelen tot de 100 officiële LinkedIn beïnvloeders.

De zorg is de maatschappij kwijtgeraakt:

Lucien spreekt over het creëren van een duurzame cultuur voor innovatie, verandermanagement, de toekomst van de gezondheidszorg, de toekomst van werk, digitalisering, technologie, gezondheid en zorg. Een aantal van zijn lezingen:

 

Augmented Health(care)™

Lucien Engelen gaat de diepte in omtrent de onderwerpen uit zijn laatste boek: Augmented Health(care)™; ‘the end of the beginning’. Waarom heeft het huidige zorgmodel zijn langste tijd gehad? Welke kansen biedt dat en waar moeten we alert op zijn?

 

Culture eats strategy for breakfast

Wie verandering en innovatie binnen een organisatie nastreeft doet er vaak beter aan om een veranderprogramma, gericht op een permanente verandering van de (bedrijfs)cultuur, te implementeren dan een innovatie-strategie uit te rollen. Lucien legt uit waarom dat zo is en hoe dat werkt.

 

Hoe creëer je een vruchtbare bodem voor duurzame innovatie

Projecten, programma’s, lean, agile. Het zijn allemaal mooie tools. Maar wat werkt nou echt als je duurzaam een verandering wil doorvoeren en wat zijn de valkuilen daarbij?

 

Van healthcare naar health: wat jouw rol zou kunnen zijn in de toekomst van de gezondheidszorg

Met de dubbele vergrijzing, toenemende burn-outklachten van zorgmedewerkers, tekort aan geschoold personeel en stijgende kosten stevent de zorg af op een implosie. Deze ontwikkeling had zich al ingezet vóór de Corona-pandemie en is sindsdien alleen maar versterkt. De gezondheidszorg kraakt in zijn voegen en door de gevolgen van de Corona-crisis krijgt inmiddels de hele Nederlandse economie hiermee te maken. Lucien ziet de oplossing in gezondheid. In deze lezing legt hij uit hoe andere organisaties en bedrijven een rol kunnen nemen in deze grote uitdaging en waarom hij de oplossing in een cross-industrie aanpak ziet.

Lucien Engelen bij Grip op je Vermogen, 2018

Lucien Engelen (REshape Center) on Where Opportunity & Responsibility Collide | TNW Conference 2017

Lucien Engelen bij Universiteit van Nederland – MEDISCHE MIRAKELS: Zit het ziekenhuis straks in je broekzak?

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.