Maarten Boer

Booking request

Maarten Boer

Maarten Boer

Maarten Boer spreker Maarten Boer (1974) helpt mensen en merken met een goed verhaal, dat beter te vertellen. Zijn communicatiebureau Buutvrij for life bouwt love brands en staat bekend om sexy, schurende campagnes die afrekenen met clichés en taboes.

Maarten studeerde af in de Medisch Technische Informatica, kreeg een patent op zijn scriptie over tandheelkunde, en richtte samen met zijn beste vriend een creatief bureau (Buutvrij) op. Daar groeide hij uit tot één van de meest bekroonde reclamecreatieven van ons land.

Het bureau is bewust gezellig klein gehouden maar werkt steevast met grote merken: onder andere met Artsen zonder Grenzen, Koninklijke Auping, Tony’s Chocolonely, IKEA, Omroep ZWART, Yoni, Dopper en De Eeuwige Jeugd.

Maarten Boer, spreker

Met het bureau losten ze de financiële crisis op (door even niet aan geld te doen), ze kregen ooit 33 grote nieuwe klanten in één dag door ze te hacken en ze maakten de enige sexy wasmachine op aarde (de Miele Powerwash op Lowlands).

Daarnaast deden ze de lancering van Omroep ZWART, zetten ze Tony’s fair op voor Tony Chocolonely, draaiden ze Black Friday om naar Bring Back Friday voor Ikea en maakten ze, ook voor Ikea, een luistercatalogus. Ze maakten voor Auping het verhaal van de 1,5 miljoen matrassen en maakten een Alkmaars kaasboertje, Kaan’s Streamstore, in één klap wereldberoemd. Verder wonnen ze het wereldkampioen kantoorverhuizen, door de de langste doorgeefketen ooit te maken: doorgeefdag! Ze hebben Nederland warm gemaakt om van aardgas af te gaan – Hoe Gasvrij Is Nederland? En ook zijn ze de organisatoren van het beste feestje van ons land: ze vonden Oud & Nieuw opnieuw uit, met als resultaat het volledig uit de hand gelopen ‘Oud & Opnieuw’, ieder jaar op een dinsdag in December.

Maarten is een omdenker on steroids, maakt graag van een min een plus, maar gaat alleen voor je aan de slag als je langs de ’Nou en?!’-test komt: waarom is wat je vraagt belangrijk voor iemand anders dan jij of je aandeelhouders?

Maarten Boer, spreker

Hij geeft workshops en presentaties waarin vaak buiten de lijntjes wordt gekleurd. En veel wordt gelachen. Bijvoorbeeld:

‘Ja maar = nee’: een oefening in loskomen.
Vaak zitten mensen in organisaties vast in een manier van werken, maar realiseren ze zich ook dat de ingeslagen weg niet houdbaar is. In ieder geval niet op de lange termijn. Maar veranderen is moeilijk, want wat als het mis gaat? Maarten laat zien dat het helemaal niet zo moelijk is om dingen anders te doen, sterker nog: dat je helemaal geen keuze hebt. De upside: veranderen leidt vaak tot onverwachte positieve verrassingen.

Bouw je eigen Love Brand: hoe je van elk bedrijf een merk maakt waar je een tattoo van wil.
Love brands hebben bijna geen reclame nodig, het merk en het verhaal over het merk zijn zo goed dat mensen er graag mee geassocieerd willen worden. Het zijn verhalen die zichzelf doorvertellen. Een aantal merken heeft dat goed voor elkaar, zij geven weinig geld uit aan marketing en reclame en recruitment is ook nooit een probleem. Kan je van jouw merk een love brand maken? Maarten laat zien hoe je een love brand bouwt.

Boek Maarten, als je durft, als spreker of als dagvoorzitter maar vooral als je evenement wat energie kan gebruiken.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.