Marlot Kiveron

Booking request

Marlot Kiveron

Marlot Kiveron

Marlot Kiveron - spreker

Marlot is Sustainability Lead bij Otrium, de online fashion outlet winkel.

Tot recent was Marlot duurzaamheidsmanager bij het brillenmerk Ace & Tate. Ze heeft een achtergrond in economie en ervaring met duurzame strategie, sourcing en supply chain.

De missie van Ace & Tate is om de motor te worden voor verandering in de brillenindustrie, met een focus op een circulair bedrijfsmodel en een beperking van de CO2-uitstoot. Ace & Tate is op weg om CO2 neutraal te worden.

Marlot heeft eerder gewerkt bij Ahold en bij Suitsupply. Ze begon in 2015 bij Ace & Tate als production manager, en vervolgens werd ze product- en sourcing manager. In deze rol begon ze met het verduurzamen van het productieproces bij Ace & Tate. Sindsdien heeft ze haar eigen rol als duurzaamheidsmanager vorm gegeven en is ze verantwoordelijk voor het initiëren van initiatieven met als doel de invloed van Ace & Tate op het milieu te reduceren.

Marlot werkt aan de verduurzaming van Ace & Tate door middel van efficiënte en innovatieve oplossingen. Transparantie, meetbaarheid en eerlijkheid zijn belangrijke waarden hierin: “We beweren niet dat we ineens een duurzaam merk zijn, maar we werken eraan!” Een duurzaam merk worden is een proces dat continu verbeterd kan worden.

Inmiddels heeft Marlot een behoorlijke ervaring opgebouwd in het verduurzamen van de keten. Ze is een expert op het gebied van duurzame en ethische productie, circulariteit, transparante communicatie en van eco-friendly en gerecyclede materialen. Marlot stond in 2019 in de Duurzame top 100.

In Amsterdam heeft ze een duurzaamheidsnetwerk opgebouwd, waarmee ze de volgende generatie duurzaamheidsmanagers inspireert, door trainingen te geven en evenementen te organiseren.

Marlot heeft haar verhaal al op verschillende podia verteld, waaronder:
– Internal office talks bij Netflix en BloomON
Amsterdam Fashion Week Industry Talk, Sustainability and Innovation
– Dutch Design Week 2019
– Sustainable Retailer Award 2019 (jurylid)
The Future of Non-Financial Reporting 2020

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.