Marlot Kiveron

Marlot speaks Engels, Nederlands

Topics: Duurzaamheid, Transparency, Veranderen

Services: Keynote, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Marlot Kiveron

Marlot Kiveron

Marlot Kiveron - spreker

Marlot is een gepassioneerde duurzaamheidsprofessional. Zij combineert haar achtergrond in economie met haar missie om structurele positieve impact te maken binnen commerciële organisaties.

Marlot is genuanceerd, belezen en authentiek in haar aanpak. Zij gelooft niet in one-size-fits-all en bold statements. “Uiteindelijk hebben we allemaal verschillende petten op, als consument, professional en als stemgerechtigde. Door in al deze rollen persoonlijke waarden te laten gelden, kunnen we de transitie maken naar een nieuwe economie. Een gelijkwaardige economie in harmonie met de rechten van de mens, dier en de natuur.”

In 2017 werd Marlot de eerste Sustainability Manager bij Ace & Tate, het Nederlandse direct-to-consumer brillenmerk. Zij initieerde het onderwerp duurzaamheid vanuit haar rol in het supply-chain team van het bedrijf. Ze kwam daar tot de conclusie dat zij het meeste impact zou kunnen maken als ze zich aan het verduurzamen van het bedrijf zou wijden waarna ze het roer omgooide en zichzelf in haar vrije tijd omschoolde.

Als Sustainability Manager bij het brillenmerk, combineerde zij het maken van positieve impact met kostenbesparingen en nieuwe omzetstromen. Het businessmodel werd uitgebreid met verschillende circulaire modellen zoals reuse, repair en recycling. Ook leidde zij de reis naar het worden van een gecertificeerd B Corp. Marlot heeft het altijd belangrijk gevonden om haar ervaringen en learnings te delen en ze hield bij Ace&Tate een blog bij over de transformatie van het bedrijf.

Sinds 2021 is Marlot werkzaam bij Otrium, een platform dat modemerken en consumenten samenbrengt met als doel om nieuwe onverkochte fashion items een tweede kans te geven. Ook bij Otrium was Marlot de eerste sustainability professional en heeft zij de afdeling opgezet als eind-verantwoordelijke voor Sustainability en ESG. Haar focus ligt op de impact van het business model, de operatie en het structureel integreren van een positieve impact en ESG binnen en rondom de organisatie. Een rol waarbij zij de consumenten, modemerken en waardeketen waarmee Otrium werkt betrekt in nieuwe initiatieven.

Haar aanpak staat bekend om de interne en externe samenwerking waardoor zij bewustzijn en vraag creëert naar duurzame oplossingen. Naast haar eigen functie als duurzaamheidprofessional analyseert zij de uitdagingen van het vak. “Het onderwerp sustainability is veelomvattend, holistisch en constant in beweging. Dit maakt het op alle fronten een vreemde eend binnen het bedrijfsleven.” Samen met Amber Westerborg heeft Marlot het AMS Sustainability Netwerk opgericht. Een peer-to-peer netwerk voor sustainability professionals binnen commerciële organisaties. Met als doel elkaar te versterken met kennis en persoonlijke ondersteuning. Het kan zwaar zijn om als sustainability professional in een commerciële organisatie te werken. Je bent vaak de enige met deze expertise, je hebt een enorme emotionele betrokkenheid bij het onderwerp en het kan voelen alsof je altijd stroomopwaarts zwemt.

In 2019 werd haar werk bekroond met de selectie van de Duurzame Jonge Top 100 Nederland. In de week van de circulaire economie werd zij door CIRCL en ABN AMRO verkozen tot Circular Action Hero. Ze sprak eerder bij organisaties zoals ABN AMRO, Bloomon en Netflix. Ook was zij te gast als panellid bij onder andere Amsterdam Fashion Week en de Dutch Design Week. Marlot geeft gastcolleges op Cambridge, Nyenrode en AMFI. Tot tweemaal toe behoorde Marlot tot de jury van de Sustainable Retail Award in 2019 en 2021. Ook is zij te horen in de podcast van Edie en ERM/Sustainalize.

Marlot is momenteel een boek aan het schrijven over hoe we de brug kunnen slaan tussen commercie en het maken van positieve impact met uitgeverij Atlas/Business Contact.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.