Marlot Kiveron

Booking request

Marlot Kiveron

Marlot Kiveron

Marlot Kiveron - spreker

Marlot werkt aan de verduurzaming van bedrijven door middel van efficiënte en innovatieve oplossingen. Haar manier van werken wordt gekenmerkt door het maken van impact in kern van het bedrijf: de service of het product. De rode draad in haar aanpak zijn de pilaren: meten, impact maken, stakeholder waardecreatie en transparante communicatie. Op dit moment is ze een boek aan het schrijven over haar werkwijze.

Ze heeft een achtergrond in economie en ervaring met duurzame strategie, sourcing en supply chain. In 2015 begon ze bij het brillenmerk Ace & Tate als product manager. Op basis van deze ervaring schreef ze vervolgens de duurzaamheid-strategie die ze daarna ook in het bedrijf heeft geïmplementeerd. De missie van Ace & Tate is om de motor te worden voor verandering in de brillenindustrie, met een focus op een circulair bedrijfsmodel en een beperking van de CO2-uitstoot. Ace & Tate is op weg om binnenkort een gecertificeerd B Corp te worden.

Op dit moment is Marlot is Sustainability Lead bij het off-price e-commerce platform Otrium, een bedrijf dat een oplossing biedt voor de overproductie van modemerken. Alle modemerken hebben te maken met overproductie, gemiddeld blijft 12% van de kleding aan het einde van elk seizoen onverkocht. Otrium heeft als missie dat alle kleding die geproduceerd is ook gedragen moet worden.

Inmiddels heeft ze een behoorlijke ervaring opgebouwd in het verduurzamen van de keten. Ze is een expert op het gebied van duurzame en ethische productie, circulariteit, transparante communicatie en van eco-friendly en gerecyclede materialen. Marlot stond in 2019 in de Duurzame top 100.

Marlot realiseert zich dat het duurzaamheidsprobleem alleen opgelost kan worden door middel van samenwerkingen. Ze heeft dan ook In de afgelopen jaren een uitgebreid duurzaamheidsnetwerk opgebouwd. Ze organiseert voor dit netwerk regelmatig evenementen waar de volgende generatie duurzaamheidsmanagers kan sparren en van elkaar kan leren. “Omdat je als duurzaamheidsmanager vaak alleen opereert, is een sparringpartner met kennis op de inhoud heel effectief en veel duurzaamheidsmanagers blijken tegen de zelfde problemen aan te lopen. Je kan het zien als een collega, werkzaam bij een ander bedrijf.”

Marlot heeft haar verhaal al op verschillende podia verteld, waaronder:
– Internal office talks bij Netflix en BloomON
– Amsterdam Fashion Week Industry Talk, Sustainability and Innovation
– Dutch Design Week 2019
– Sustainable Retailer Award 2019 (jurylid)
– The Future of Non-Financial Reporting 2020
– Cambridge University, Institute for Sustainability Leadership
– Nyenrode Business Universiteit

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.