Marvin Jacobs

Marvin speaks Engels, Nederlands

Topics: Innovatie, Marketing, Podcasts, Voice

Services: Keynote, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Marvin Jacobs

Marvin Jacobs

Marvin Jacobs spreker

Marvin Jacobs (1972) is Creative Director bij het Nederlandse audio agency Airborne en een gepassioneerd ambassadeur van podcasts: het snelst groeiende medium wereldwijd. Hij publiceert al jaren over de ontwikkelingen binnen het audiodomein, onder meer voor MarketingTribune en LINDA.nl.

Vanuit zijn rol als Creative Director ontwikkelt hij podcasts en audioconcepten voor merken als KLM, Het Rijksmuseum, Rituals en ANWB. Zijn werk is in binnen- en buitenland meermaals bekroond met onder meer Lovies Awards, een Red Dot Award, een Caples Award en een Webby-nominatie. In 2019 werd hij verkozen tot Marketeer van het Jaar.

Marvin vertelt over hoe audio een steeds dominantere plek inneemt binnen onze dagelijkse mediaconsumptie. Nederlanders brengen inmiddels bijna 3,5 uur per dag luisterend door (bron: Nationaal Luister Onderzoek, 2019). Het snelgroeiende gebruik van smartspeakers, ‘hearables’ en audio-streaming services maken allemaal deel uit van deze trend. Net als de enorme populariteit van podcasts: in Nederland luistert ongeveer een derde van de bevolking geregeld naar een podcast. Succesvolle titels trekken honderdduizenden luisteraars per maand. En dat is nog maar het begin. In markten die op ons voor liggen, zoals de Verenigde Staten, zijn podcasts inmiddels uitgegroeid tot een massamedium: nieuwe shows worden hier aangekondigd op huizenhoge billboards. Grote tech-partijen als Spotify, Apple en Google investeren ondertussen miljarden dollars om binnen dit relatief nieuwe domein een plek te veroveren. Ook makers van content verschuiven hun focus steeds meer naar dit audiodomein: bij nieuwe tv-series brengt Netflix tegenwoordig standaard ook een podcast uit.

Waarom is audio nu ineens zo populair? En hoe speel je daarop in – vanuit je merk, organisatie of medium? Welke rol en functie kan audio vervullen? Wat staat ons nog te wachten binnen deze audiorevolutie?

Marvin gaat op zoek naar antwoorden, zet actuele ontwikkelingen op een rij en verbindt deze aan een grotere trend. Daarnaast geeft hij uit zijn eigen praktijk toepasbare tips over hoe je met audio een connectie met je publiek kunt maken.

20 Thoughts 2019 | Hoe Zet Je De Intimiteit Van Podcasts In Voor Je Merk?

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.