Mei Ling Tan

Aanvraag expert

Mei Ling Tan

Mei Ling Tan

Mei Ling Tan

Mei Ling Tan is oprichter van House of Einstein, een online personal shopping service voor mannen. Het bedrijf stelt boxen met gepersonaliseerde outfits samen voor mannen die weinig tijd of zin hebben om te shoppen. Een nieuw e-commerce model op basis van subscriptions. Inmiddels worden er duizenden boxen vanuit hun kantoor in Amsterdam de Benelux in gestuurd. Het geheim van het bedrijf is slim omgaan met klantenprofielen en data. Samen met mede-oprichter Jantien Herfst ontwikkelde Mei Ling software die schaalbaarheid ondersteunt.

Mei Ling spreekt over het nieuwe retailen, waarbij de klant – in plaats van het product – centraal staat. Deze ‘customer centric approach’ is volgens haar het grote verschil tussen snelgroeiende start-ups en oude corporates. Mei Ling licht toe hoe je deze strategie toepast in je huidige business en hoe je je proces, meetpunten en data zo inricht dat je de klant zo goed mogelijk kan bedienen. Termen als de ‘Customer Lifetime Value’ en ‘Customer Acquisition Costs’ staan hierbij centraal. Ook legt Mei Ling uit hoe zij ervoor hebben gezorgd dat alle teamleden hier dagelijks mee aan de slag gaan.

House of Einstein haalde in 2015 een investering van €500.000,- op. Het bedrijf won in 2016 de Marketing Influencer of the Year Award. Bedrijven als Google, TomTom en McKinsey maken gebruik van hun service voor bedrijven.

Mei Ling komt van origine uit Oss en studeerde Technische Bestuurskunde aan de TU Delft. Hier specialiseerde zij zich in slimme elektriciteitsnetwerken, smart grids. Als onderdeel van het Kauffman Global Scholars Program nam zij deel aan ondernemerstrainingen op Harvard en MIT en werkte ze bij de Venture Capital Advisory Group van EY in Boston.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.