Michael Musandu

Booking request

Michael Musandu

Michael Musandu

Michael Musandu-speaker

Michael Musandu is geboren in Zimbabwe en opgegroeid in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika ontmoette hij op school zijn eerste liefde: technologie. En specifieker: het bouwen van low-level expertsystemen. Geïnspireerd om meer te leren, verhuisde hij naar Nederland om informatica te studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Vervolgens studeerde hij af op Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Utrecht.

Toen hij online aan het shoppen was voor kleding, viel het hem op dat hij nooit eens iemand zoals hijzelf zag, zoals velen van ons. Hij besloot daar wat aan te doen en richtte Lalaland op, een in Amsterdam gevestigd bedrijf wat diverse, online modellen genereert door middel van AI.

Lalaland is gebouwd op twee hoofdpijlers: social empowerment en duurzame impact. Ten eerste stelt Lalaland merken en consumenten in staat om de schoonheidsstandaard diverser te maken. Het internet zou tenslotte net zo divers moeten zijn als de markt die het bedient. Lalaland gebruikt generatieve AI om diverse fotorealistische maar niet-bestaande modemodellen te creëren en maakt fysieke fotoshoots overbodig. Ten tweede wil Lalaland het afvalprobleem rondom kleding helpen bestrijden door het aantal fysieke monsters dat nodig is tijdens het ontwerp- en merchandisingproces te verminderen en door het aantal retourzendingen van de eindconsument te reduceren.

Lalaland heeft product/market fit in Europa bereikt en heeft bijna 4 miljoen dollar opgehaald van investeerders zoals Google en strategische angel-investeerders zoals Bart de Wilde (Managing Director – Nike), Shawn Harris en Unknown Group .

Michael Musandu Spreker

Ondertussen geniet Lalaland internationale erkenning, bedient het wereldwijde merken en krijgt het aandacht in gerenommeerde publicaties zoals BBC News, Forbes, Vogue Business,The Guardian, RTLZ en TechCrunch. Het bedrijf heeft prestigieuze onderscheidingen ontvangen, waaronder de Philips Innovation Award, Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge en de MT Sprout Startup van het Jaar.

Ook Michael zelf krijgt internationale erkenning. Hij werd opgenomen in de EW’s 30 onder 30 lijst, MT Sprout’s Inclusive 30 als Beste Jonge Ondernemer van 2021 en MT Sprout’s 25 onder 25. Zijn uitzonderlijke communicatievaardigheden leidden ertoe dat hij de Utrecht University Breaking Science Award won, waar hij werd erkend als een van de 15 meest veelbelovende studenten onder de 30.000 studenten van de Universiteit Utrecht. In 2023 werd Michael geëerd met een plek op de Forbes 30 onder 30 lijst.

Michael wordt enthousiast van social empowerment en duurzame impact, vooral als dat bereikt wordt met een divers team en nieuwe, ontwrichtende technologie. Ook speelt hij graag een rol als het gaat om het vergroten van kansen van minderheden en zet hij zijn netwerk in om founders met een diverse achtergrond toegang te geven tot sociaal en financieel kapitaal. Uiteindelijk zullen ook ondernemers net zo divers moeten zijn als de markten die ze bedienen.

Michael staat bekend om zijn energieke lezingen waarin hij effectief communiceert over complexe technologieën zoals generatieve AI en machine learning. Hij spreekt ook over de impact en mogelijkheden van die technologieën voor bedrijven en weet elk publiek te inspireren met zijn ondernemersreis en zijn actieplannen voor diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie.

Michael gave an excellent talk yesterday. He’s an amazing speaker, and his talk was as passionate as it was insightful – our audience appreciated his insights into avatar models as much as we did. His presentation sparked lots of interest and many questions during the Q&A session which he managed perfectly.
–Laura de Wolf (GDI Gottlieb Duttweiler Institute) – 20th European Trend Day March 13, 2024


Seeing yourself through Machine Learning, Michael Musandu in de AWS Podcast.

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.