Michiel Muller

Michiel speaks Engels, Nederlands

Topics: Entrepreneurship, Innovatie

Services: Keynote, Panel, Presentatie

More info: LinkedIn, Website, Twitter,

Booking request

Michiel Muller

Michiel Muller

Michiel Muller

Michiel Muller is co-founder van Picnic, een nieuwe online supermarkt. Hij is een specialist in ondernemerschap, innovatie, daadkracht en het openbreken van markten.

Als serial-entrepreneur bouwde Michiel Muller (1964) samen met oprichter Marc Schröder de onbemande benzineketen Tango uit tot een ongekend succes.

Daarna richtte hij samen met Marc Route Mobiel op, de concurrent van de ANWB Wegenwacht en brak daarmee wederom een markt open. Met Bieden en Wonen brachten ze vervolgens innovatie naar de woningmarkt door een online veilinghuis te starten.

Muller is ook actief als investeerder. In 2011 participeerde hij samen met het fonds van Skype-oprichter Zennström in Fashiolista.com, een snel groeiende social fashion community en Vault79.com, een online veilingsite. Daarnaast zit hij in de Raad van Bestuur van LaDress.

Als Top 100 marketeer won Muller vele marketingprijzen, wordt regelmatig gevraagd voor Radio en TV-optredens en werd o.a. onderscheiden met een Effie en een Accent. Muller schreef het boek “Ervaringen van een Serial Entrepreneur” dat door het publiek als ondernemersboek van het jaar 2010/11 werd gekozen.

Muller is lid van de adviesraad van het Holland Program on Entrepreneurship HOPE (Erasmus Universiteit Rotterdam/TU Delft/Leiden University) en van het Amsterdam Center of Entrepreneurship ACE (Universiteit van Amsterdam/Vrije Universiteit/Hogeschool van Amsterdam/Hogeschool InHolland Amsterdam). Muller is columnist voor FD Young Entrepreneur.

Hij spreekt regelmatig voor opdrachtgevers waar inspiratie een belangrijke wens is om een organisatie in actie te laten komen. Daarnaast laat hij graag het business model achter de ondernemingen zien en geeft zo een echte kijk in de keuken. “Creatief en oorspronkelijk denken gecombineerd met de gave om het publiek in zijn betoog te betrekken maken hem tot een geliefde spreker en dagvoorzitter”aldus de auteurs van het boek Meestersprekers (2010).

Testimonials:

“Het verhaal is ontzettend goed ontvangen; hij heeft de mensen echt weten te inspireren. De timing was ook goed, als kick off van de dag. Daarnaast hebben wij het contact met Michiel zelf ook als zeer prettig en toegankelijk ervaren. Het is fijn als je direct met iemand kunt afstemmen en dat die persoon dan ook nog eens makkelijk bereikbaar is en vroeg aanwezig kan zijn. Kortom: Michiel heeft volledig aan onze wensen en doelen voldaan.”
— Rabobank Rijnstreek

 

#IQjaarevent 2017 / Picnic – Michiel Muller

Michiel sprak op TEDx Nijmegen in april 2013

 

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.