Midas Kwant

Booking request

Midas Kwant

Midas Kwant

MidasKwant

Midas Kwant (1997) is een student en tegelijkertijd internet ondernemer. Op 13-jarige leeftijd ontwikkelde hij een passie voor Apple’s producten. Hij wilde echter meer dan alleen die producten gebruiken, en hij verwonderde zich al enige tijd over het feit dat het mogelijk was apps te downloaden die niet van Apple waren – iets iets wat niet bepaald binnen Apple’s standaard was. Hij zocht op internet hoe je apps kan maken voor de iPhone en iPod en stuitte op Stanford’s Online Courses op iTunesU, waarin het maken van iPhone apps werd uitgelegd.

Op 13-jarige leeftijd was Midas app developer. Dit ging allemaal erg vlot en voordat hij het wist was hij in California op Apple’s hoofdkantoor en op Apple’s jaarlijkse WWDC.

MidasKwant1

Stanford was 20 minuten bij Apple’s hoofdkantoor vandaan, dus vond Midas het tijd om dat dan ook een keer te zien. Daar aangekomen realiseerde hij zich dat hij hier heel graag naar toe zou willen gaan om te studeren.

Midas verschoof zijn focus daarom van apps maken naar de aanmelding voor Stanford. Dat moest ook wel: maar 4 van de 100 mensen die zich aanmelden worden toegelaten. In de tussentijd is hij nog wel bezig geweest met ondernemen, maar minder dan daarvoor. Midas is inmiddels toegelaten op Stanford voor een Bachelor studie en hij is in September 2015 begonnen.

Hij spreekt over internetondernemingen, zijn ervaringen met Apple en het ontwikkelen van apps en over onderwijs. Ook vertelt hij graag over zijn ervaringen in Silicon Valley!

Midas bij De Wereld Draait Door op de dag dat Steve Jobs overleed (vanaf 5m45):

Midas Kwant in Zapp Live (vanaf 2m36)
Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Request booking for this expert

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.