Nadine Ridder

Booking request

Nadine Ridder

Nadine Ridder

Nadine Ridder spreker

Nadine Ridder helpt organisaties met zelfvertrouwen te opereren en te communiceren op het gebied van Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid. Dit doet ze door het geven van strategisch advies, workshops en lezingen. Ze is er van overtuigd dat diversiteit niet alleen het individu maar juist ook het collectieve potentieel versterkt.

In 2022 schreef ze het trendrapport ‘Inclusiviteit is niet voor iedereen‘ voor Platform Innovatie in Marketing. Een rapport met veel achtergrondinformatie, praktische adviezen en inspirerende cases van merken die succesvol zijn met hun inclusieve aanpak.

Met haar opiniestukken in toonaangevende kranten waaronder het NRC Handelsblad, Het Parool, De Volkskrant, en bij platforms zoals Oneworld en Lilith Magazine, heeft Nadine een actieve rol in het bevorderen van gelijkwaardigwaardigheid en rechtvaardigheid in het publieke debat.

Ze is een graag geziene gast in verschillende radio en TV programma’s. Zo was zij te horen op NPO 1 Radio ‘Dit is de dag’, op BNR Nieuwsradio en te zien bij televisieprogramma ‘Op1’ op NPO1. Ook was zij te gast bij vele podcasts, waaronder ‘The Brief’, ‘Doing it Right,’ ‘the Rider’ en ‘Lekker gewerkt’.

Nadine Ridder spreker

Nadine is een veelgevraagd spreker en moderator met ervaring bij vooraanstaande organisaties. Ze sprak onder andere bij PwC, Dutch Design Week, Tommy Hillfiger, IDFA, VICE, Atria, Foam Fotografie Museum, Bureau Clara Wichman, U.S. Embassy The Hague en Diageo Northern Europe. Daarnaast is zij bestuurslid bij het grootste denkfestival van Nederland en België: ‘Brainwash festival’.

Wij waren (als bestuur) erg blij met Nadines presentatie. Ze weet op een heldere, boeiende manier de luisteraar te gidsen in dit belangrijke, ingewikkelde onderwerp. Alhoewel arbeidsmediators gewend zouden moeten zijn aan zorgvuldig en oordeelvrij communiceren en zich bewust zouden moeten zijn van vooroordelen die wij allen hebben, bood Nadine meer dan voldoende stof tot reflectie. En handvatten om bewuster en nog beter te communiceren of anderen aan tafel daarbij te assisteren.
— Carst Joustra, Vereniging Arbeidsmediators Nederland, april 2024

Een aantal voorbeelden van haar lezingen:

 

‘Een introductie in Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid

Deze keynote is bedoeld voor alle professionals die geïnteresseerd zijn in het leren van de basisbeginselen van Diversiteit, Gelijkwaardigheid en Inclusie. Nadine geeft aan hoe je je eigen vooroordelen en voorrechten kan herkennen, waarvan je misschien niet wist dat je ze had en wellicht als vanzelfsprekend beschouwt. Ook krijg je inzicht in de perspectieven van anderen; je ontdekt waarom mensen dingen anders zien en je leert openstaan voor nieuwe gezichtspunten. Vergroot je vertrouwen in actie: voel je zelfverzekerder om je stem te laten horen en om beter verbinding te maken, en verbeter je vaardigheden om inclusief te communiceren en te werken.

 

Evenwichtig leiderschap en Inclusie

Deze lezing is specifiek voor leiders en aspirant-leiders en focused op het opzetten van een harmonieuze omgeving in je organisatie maar ook op de flexibiliteit om je aan te passen aan toekomstige uitdagingen en situaties. Hoe bevorder je inclusiviteit binnen je organisatie? Met welke tools kan je een omgeving creëren waarin diverse perspectieven gedijen, er maximaal gebruik wordt gemaakt van het teampotentieel en innovatie en veerkracht worden gestimuleerd? Wat zijn de machtsstructuren in jouw organisatie en wat is jouw rol als leider daarin? En voel je je op je gemak met de evoluerende concepten, mentaliteit en gedragingen van de volgende generatie?

 

Inclusieve Marketing en Communicatie noemen

Ontdek jouw authentieke stem en leer deze effectief toe te passen. Deze keynote is bedoeld voor marketing- en communicatieprofessionals van alle niveaus, maar ook voor eigenaren van kleine bedrijven. Nadine leert je hoe je in kan spelen op evoluerend consumentengedrag dat rechtvaardige en inclusieve communicatie vereist. Je leert hoe je een nieuw en divers publiek met vertrouwen, authenticiteit en relevantie benadert. Krijg bruikbare inzichten en implementeerbare strategieën voor het opzetten van inclusieve marketingcampagnes, ondersteund door inspirerende voorbeelden. Ook gaat Nadine in op een aantal principes voor MarCom-succes en geeft ze je de do’s en don’ts van marketing- en communicatiestrategieën die weerklank vinden bij een divers publiek.

Nadine Ridder spreker

Nadine weet een open en veilige sfeer te creëeren, waarbinnen iedereen zich comfortabel voelt. Niet alleen ik, maar het hele team kijkt met een goed gevoel terug op de training. We hebben veel geleerd over onze blinde vlekken en hoe we onze processen kunnen verbeteren.
–Rozemarijn Koopmans, Communications Director & Co-Founder Multitude

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.