Nalden

Nalden

nalden - wetransfer

Over Nalden
Nalden (1984) is een internetondernemer van de nieuwe generatie. Een spraakzame nerd die ervan overtuigd is dat je dankzij technologie meer uit je leven kan halen. Tien jaar lang was hij er als de kippen bij met het signaleren van trends op het gebied van tech, muziek, fashion en design op zijn blog Nalden.net. Hij kreeg landelijke bekendheid toen het tv-programma De Wereld Draait Door het ontdekte en hem tot internetdeskundige kroonde. Maar praatjes vullen geen gaatjes, dus ligt bij Nalden de focus op ondernemen.

Eind 2012 stopte hij met zijn eigen blog om zich volledig te kunnen focussen op WeTransfer en Present Plus, een innovatie studio gespecialiseerd in design, product ontwikkeling en film. Nalden wordt vaak gezien als een eigenwijze ondernemer met een positieve kijk op het leven.

Naldens’ eerste startup WeTransfer is inmiddels uitgegroeid tot een speler van wereldformaat. Vier jaar na oprichting heeft WeTransfer meer dan 22 miljoen actieve gebruikers en worden dagelijks meer dan 2,5 miljoen transfers verstuurd. Ondanks al het succes blijft Nalden er nuchter onder. Eind juni 2013 werd hij verkozen tot een van de innovatiefste e-commerceprofessionals van Nederland en deelde hij de cover van Emerce met Pieter Zwart.

Begin 2015 maakte Techcrunch bekend dat het bedrijf een serie-A investering van $25 miljoen heeft gekregen, waarbij HCP Europe een minderheid belang heeft gekregen in WeTransfer. Volgens de Volkskrant richt het bedrijf zich nu op het veroveren van Amerika…

01_EM123_cover_Nalden

Technologie zorgt ervoor dat je meer uit je leven kunt halen en is voor mij niet per se een vervanging voor andere dingen. Door techniek te voorzien van design en optimale gebruikerservaring zijn mensen sneller geneigd tech te omarmen. Mooie voorbeelden daarvan zijn onder meer de slimme thermometer van Nest, maar ook de mobiele betaaloptie Square en de slimme Hue lamp van Philips. Die emotionele link tussen techniek en mensen is overigens ook een van de succespijlers van WeTransfer.” – Nalden


Nalden deelt graag met veel enthousiasme en authenticiteit zijn ‘start-up story’ over WeTransfer, inclusief de lessen die hij geleerd heeft en hoe het bedrijf in zo’n rap tempo de wereld veroverd heeft. Daarnaast komen trends aan bod met betrekking tot technologie, design, marketing campagnes, en zijn 10-jaar ervaring met bloggen en ondernemerschap.

Je kan Nalden volgen op Twitter, Instagram en Medium.

Nalden21

Nalden : Sharing is Caring | TNW Conference 2017

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.