Omar Kbiri

Booking request

Omar Kbiri

Omar Kbiri

Omar Kbiri is een spin in het web, een fixer en een expert op het gebied van nieuwe media, popcultuur, PR en communicatie. Hij is de oprichter van Maak, een managementburo voor talent en verhalen. Jaarlijks organiseert hij VEED, een festival voor bekende YouTubers en hun fans.

Omar heeft zich altijd al bezig gehouden met een enorme hoeveelheid uiteenlopende projecten. Eind 2014 maakte hij eens een overzicht. De rode draad is steeds storytelling, popcultuur, het bereiken van jongeren gecombineerd met de technische kennis om de plannen uit te voeren. Hier spreekt hij dan ook het liefst over.

Zijn projecten vallen altijd op. Op de Big Improvement Day 2009, kon het publiek per SMS vragen stellen aan de hoofdspreker Richard Branson. Omar stuurde de volgende SMS: ‘Mister Branson, we are 2 broke students, can we join you on the plane to DC?’. ‘Als jullie nu je paspoort bij jullie hebben is dat ok’, grijnsde Richard Branson. Dat hadden ze, en Omar en zijn maatje Lennard Hulsebosch vlogen mee met Richard Branson om de inauguratie speech van Obama in Washington mee te maken.

In 2010 lanceerde Kbiri stemmijweg.nl: “Stem easy en snel een Marokkaan het land uit via www.stemmijweg.nl”. Refererend aan de uitspraken van Wilders deed hij mee aan een wedstrijd waarmee hij, als hij zou winnen, een jaar lang gratis in hotels kon slapen in 200 wereldsteden. HIj won de wedstrijd niet, maar wist wel veel publiciteit te genereren.

In 2011 kwam hij de videoclip Meisjes met IJsjes tegen en vond dat dat de zomerhit van 2011 zou moeten worden. Hij maakte er een goed verhaal van, mobiliseerde een jong team (gemiddelde leeftijd was 17) en zorgde voor flink veel promotie via online, kranten, nrcnext, een Boomerang-kaarten-actie en vooral via influencers. Hij realiseerde veel media-aandacht en Giel Beelen benoemde het nummer inderdaad tot DE zomerhit van 2011.

Veel van Omars acties ontstaan vanuit een grap, maar altijd met resultaat. Door zijn praktijkcases laat hij zien dat je met vrij weinig middelen heel veel kan bereiken. Zo had Dove ooit een campagne opgezet “zeg eens tegen een vriendin dat ze mooi is”, die online niet echt goed verliep. Omar liet bekende vloggers en influencers de boodschap aan elkaar doorgeven, en bereikte 200.000 views, veel comments en veel interactie op de site.

Omar is ook presentator, journalist en videomaker. Hij presenteerde Notebook, wat door Blueshots.tv en Het Gesprek wordt uitgezonden en heeft een groot aantal interviews op zijn naam staan met grootheden uit de Nederlandse reclamewereld. Verder heeft hij in samenwerking met TopNotch en de Revu Omar & Omar Lowlands 2011 gemaakt, een serie over survivallen op lowlands.

Met zijn influencer-focused strategiekantoor Biko, werkte Kbiri samen met spraakmakende merken, zoals Vodafone, Fernandes, en Top Notch. Zijn project ‘Google Naps’ werd Webby Awards Honoree in 2015.

In navolging van Kessels en Erwin Olaf werd hij door de Blend! uitgeroepen tot Blend! Dutch Creative Master 2010.

Lees ook: Wie is Omar Kbiri.

Testimonials voor Omar Kbiri:

Omar Kbiri slaagt erin om op een creatieve en authentieke manier mensen te “connecten”, een zeer verfrissende en nieuwe manier om aan marketing te doen. Ik zag hem enkele maanden geleden voor het eerst, het voelt of ik hem al jaren ken!
–Piet Decuypere, CEO Danone Nederland

“Tijdens onze boeklancering wist Omar tweehonderd man ruim een half uur te boeien. Hij balanceerde perfect tussen intense onderwerpen, inhoudelijkheid en plezier. Zijn energie en enthousiasme werkten aanstekelijk en niemand verliet het theater zonder geprikkeld te zijn tot nadenken.Ontluikend, gevat, gewaagd, een verbinder die stigma’s doorbreekt met een stralende lach. Omar lights up your room.”
–Viola Welling, Auteur Aan mijn jongere ik, Founder What else Matters

 

Omar op het MWG Mediacongres 2017

Omar op Ignitionday 2013

Request booking for this expert

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.